KYK Kısa Film Yarışması

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca, 'Merhamet ve Güven' temalı düzenlenen yarışmada finale kalan filmler belirlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca (KYK) ilk kez düzenlenen 'Merhamet ve Güven' temalı KYK Kısa Film Yarışması'nda 77 filmden 15'i finale kaldı.

KYK Basın Biriminden yapılan açıklamaya göre, yarışmayla yurtlarda barınan öğrencilerin ders dışındaki zamanlarını iyi değerlendirmesi, sinema alanındaki yeteneklerini göstermelerine imkan sağlanması ve belirlenen temanın, sinema dili ve tekniği kullanılarak daha geniş kitlelere ulaşması hedefleniyor.

Gençlerin ilgi gösterdiği, ilk kez düzenlenen 'Merhamet ve Güven' temalı yarışmaya katılan 77 filmden, Mustafa Uğur, Erkan Erkanat ve Tayfun Öztürk'ten oluşan ön jürinin değerlendirmeleri sonucu belirlenen 15 film finalde yarışacak.

Finalin jüri üyeliklerini ise Türk sinemasına uzun yıllar emek veren sanatçı Hülya Koçyiğit, yönetmenler Mesut Uçakan, Mustafa Uğur, Ufuk Bayraktar ile Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Hüseyin Kayapınar yapacak.

Yarışma sonunda birinci olan eserin sahibine 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin, ilk ona giren öğrencilere de biner lira para ödülü verilecek. Öğrencilere ayrıca katılım sertifikası ve kitap da hediye edilecek.

Kaynak: AA