Giresun'da 'Yerel Medya Aktörlerine Eğitimler'

Giresun Gazeteciler Derneği “Bir Tek Yarış Vardır, İnsanlık Yarışı” konulu proje kapsamında, ‘Yerel medya aktörlerine eğitimler’ semineri düzenlendi.

Giresun'da 'Yerel Medya Aktörlerine Eğitimler'
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen seminerde konuşan Giresun Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram, “Amacımız, insan haklarının korunduğu, özgürlükçü ve çoğulcu demokrasi kurallarının işlediği, milli, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışı çerçevesinde, düşünce, iletişim ve basın özgürlüğünün Türkiye’de tam olarak gerçekleşmesini sağlamak. Haber alma ve kamuoyunu bilgilendirme hakkının hiçbir baskı ve sınırlama olmaksızın kullanılabilmesine katkı sağlamaktır” dedi.

Kişilerin şeref ve haysiyetini ihlal edici veya kişilerle ilgili gerçeğe aykırı yayın yapılmasına engel olmak ana ilkeleri olduğunu ifade eden Bayram, “Basın, yayın, görsel, işitsel ve elektronik yayıncılık mesleğinde çalışanların ve onların bağlı bulundukları kurumların hak ve menfaatlerini koruyarak geliştirmektir. Kişilerin şeref ve haysiyetini ihlal edici veya kişilerle ilgili gerçeğe aykırı yayın yapılmasına engel olmak, cevap ve düzeltme hakkına saygı gösterilmesini sağlamak ana ilkemizdir. Gazetecilik mesleğinin özel amaçlara ve çıkarlara alet edilmesini engellemek, meslek ilkelerine uyulmasını gözetmek ve mesleğin onurunu korumak, derneğimizin amaçları arasında yer almaktadır. Yasalar ve uluslararası anlaşmalarla gazetecilere tanınan hak ve özgürlükleri her türlü saldırıdan korumak. Düşünce, vicdan ve ifade özgürlüklerinin sınırlandırılmasına karşı mücadele etmek. Mesleğin özel amaçlara ve çıkarlara alet edilmesini engellemek, meslek ilkelerine uyulmasını gözetmek ve mesleğin onurunu korumak temel amacımızdır” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından, ‘Basın kanunu ve gazetecilik’ konusunda Avukat Ahmet Köksal, ‘Basın ahlakı ve gazetecilik’ konusunda Prof. Dr. Hülya Uğur Tanrıöver birer sunum yaptı.

Seminere CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, yerel gazete çalışanları, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: İHA