Bel Fıtığından Lazerle Kurtulun

Her üç kişiden birinin sorunu olan bel fıtığında ameliyat fikri, hastaları korkutuyor. Bel fıtığı hastalarının çok küçük bir kısmının ameliyatlık olduğunu dile getiren Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Cafer Abbasoğlu ’düşük enerjili lazer tedavisi’ ile fıtık şikayetinden kurtulmanın mümkün olduğunu dile getirdi.

Abbasoğlu, "Bel fıtığı, omurlar arasındaki disk denile yapının, zorlanma, ağır kaldırma gibi aktiviteler sonrasında etrafındaki liflerin yırtılarak sinir kanalına doğru çıkıntı yapması sonucu ortaya çıkan ciddi bir sağlık sorunudur. En sık görülen belirtileri ise bacağa doğru yayılan uyuşma ağrı,hissizlik, bazen kısmi felç, idrar kaçırma ve büyük abdeste çıkamamaktır. Bel fıtığı sinir köküne baskı yapınca sinir kökünde iltihap ve ödem meydana gelir. Bacakta hissedilen ağrı ve uyuşmanın nedeni işte bu sinir kökü iltihabı ve ödemidir. Bel fıtığı teşhisinde ilk aşama muayene ve MR çekimidir. MR sonuçları fıtığın hangi bölge ve hangi seviyede olduğunun anlaşılması açısından oldukça önemlidir" dedi.

Bel fıtığı teşhisi konulduktan sonra pek çok yöntemle ağrıların giderilebileceğini hatta fıtıktan kurtulmanın mümkün olduğunu dile getiren Abbasoğlu, "Tetkikler sonucunda ameliyat gerektiren bir durum yoksa ilk yapılması gereken şey sinir kökü hasarı ve ağrının giderilmesi için, ağrı kesici, kas gevşeticilerle birlikte ödem ve iltihabı yok edici ilaç tedavisine başlamaktır. Akut dönem bahsettiğimiz tedavilerle geçirildikten sonra bel fıtığına yönelik esas tedavi başlar. Bel fıtığının tedavisinde kullanılan belli başlı yöntemler sırasıyla ilaç tedavisi, enjeksiyon tedavileri, korse, istirahat, belden iğne tedavileri, manuel terapi, fizik tedavi, egzersiz, cerrahi müdahale ve düşük enerjili lazer tedavisi olarak sıralanabilir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA