ATO Üyelerine İhracatta Yapılan Devlet Destekleri Anlatıldı

Ankara Ticaret Odası (ATO), güncellenen ve yeni yürürlüğe konulan ihracat destekleri konusunda üyelerini bilgilendirmek amacıyla “Devlet Destekleri Tanıtım Toplantısı” düzenledi.

ATO Üyelerine İhracatta Yapılan Devlet Destekleri Anlatıldı
Ekonomi Bakanlığı, TOBB ve TİM koordinasyonunda ATO Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda Ekonomi Bakanlığı bürokratları, ihracatçıya verilen devlet destekleri konusunda ATO üyelerini bilgilendirdi. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Vekili Mehmet Ali Kılıçkaya yaptığı konuşmada, desteklerde yaptıkları iyileştirmeler ve yeni destek paketi hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Türkiye’nin önemli ihracat merkezlerinde toplantılar düzenleyerek ihracat desteklerini anlattıklarını söyleyen Kılıçkaya, “Bu sene ihracat için destek anlamında yapılmayan şey yok. Bu sene önemli bir ivme yakalamak istiyoruz. Bakanlık olarak ihracatçımızın yanındayız” dedi.



“Metrekare başına destek primi ilan edilecek”

Fuar desteği ile ilgili yeni kararın 7 Nisan 2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlandığını hatırlatan Kılıçkaya, 1 Temmuz’dan itibaren yurt dışı fuarları için metrekare başına destek primi ilan edeceklerini açıkladı.

Kılıçkaya, “Siz ne ulaşım faturasıyla uğraşacaksınız, ne nakliye belgesiyle uğraşacaksınız ne de stantla uğraşacaksınız. Metrekare başına size şu kadar prim vereceğiz diyeceğiz. Fuardan sonra en geç iki ay içinde paralar ödenmiş olacak. Bu çok radikal bir adım” diye konuştu.

Toplantıda Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler, Yurt Dışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzman Yardımcısı Tarık Aksoy da, hizmet sektörlerine sağlanan devlet destekleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Genel destek programları, marka desteği ve dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı Turquality konusunda sunum yapan Aksoy, Ekonomi Bakanlığı tarafından sağlanan desteklere dair geniş bilgiler verdi.

Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Begüm Tüzün “Yatırım Teşvikleri”, Türk Eximbank Krediler Uzmanı Haydar Öztürk ve Sigorta Müdür Yardımcısı Özlem Aydın ise “Türk Eximbank İhracat Kredi Sigorta ve Garanti Programları” konusunda ATO üyelerini aydınlattı. Ekonomi Bakanlığı bürokratları, toplantının sonunda ATO üyelerinin sorularını da yanıtladı. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Vekili Mehmet Ali Kılıçkaya, toplantının ardından ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ı makamında ziyaret etti.
Kaynak: İHA