Singapur'da 'Akıllı Video Sağlık Danışmanlığı' Hizmeti Verilecek

Singapur’da Entegre Sağlık Bilgi Sistemleri tarafından duyurulan uygulamada ’Akıllı Video Sağlık Danışmanlığı’ platformu kuruldu. Hastalar bu platform üzerinden doktorlara ve uzmanlara danışabilecek.

Akıllı Video Sağlık Danışmalığı hizmeti, Singapur’da bugün başlatıldı. Bu sistem ile hastalar, doktorlara ve uzmanlara bilgisayar ve akıllı telefonları ile danışabilecek.

Kadın ve Çocuk Hastanesi (KKH), Ruh Sağlığı Enstitüsü (IMH), Tan Tock Seng Hastanesi (TTSH) uygulamalara devam ediyor. Bu ay içerisinde Singapur Hastanesi’nde de uygulanacak. Ulusal Üniversite Hastanesi (NUH) ve Ulusal Kanser Enstitüsü Üniversitesi’nde (NCIS) ise haziran ayından itibaren uygulanmaya başlanacak. Hastalar, Akıllı Video Sağlık Danışmalığı sistemi ile doktoruyla görüşebilecek, raporlarını gösterebilecek, dosyalarını paylaşabilecek, kanser hastaları evlerinden tedavi edilebilecek. Hastaya ilaç gerektiği takdirde ise sağlık kurumu yetkilileri tarafından evlerine teslim edilecek. Kadın ve Çocuk Hastanesi’nde (KKH) tıp bölümünün başkanlığını yapan Doç. Dr. Ng Kee Chong yaptığı açıklamada, “Hasta merkezli bir sağlık hizmeti uygulanacak ve hastaların evlerine kadar tıbbı destek götürülecek” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA