Özgür Korkmaz Açıklaması ''İyi Müzik Yapmak; Bir Kadını Ömrü Boyunca Mutlu Edebilmek Kadar Zor''

İlk single çalışmasını 12 Nisan’da çıkaracak olan sanatçı Özgür Korkmaz, ’’İyi müzik yapmak; bir kadını ömrü boyunca mutlu edebilmek kadar zor olduğunu söyledi.

Özgür Korkmaz Açıklaması ''İyi Müzik Yapmak; Bir Kadını Ömrü Boyunca Mutlu Edebilmek Kadar Zor''
İlk single çalışması ’Kanayan Geceler’ ile 12 Nisan itibariyle tüm müzik marketlerde ve dijital platformlardaki yerini alacak olan sanatçı Özgür Korkmaz, kendine özgü yorumuyla müzik dünyasına giriş yaptı. Sanatçı Korkmaz, müziğe ve hayata bakışı hakkında açıklamalarda bulundu. Gençlik yıllarında müzikle tanıştığını belirten sanatçı Korkmaz, ’’Son 15 yıldır müzik hayatıma İstanbul’da devam ettim. Birçok müzikal projede önemli isimlerle sahne aldım. Müzisyen bir aileden geliyorum ve müziğimi belirleyen en önemli şey etkileşim. Almanya’dan başlayıp İstanbul’a uzanan bu yolculukta müziğin her türlüsünü dinledim ve sürekli bir etkileşim içindeyim. İnandığım bir iş olmasaydı bir 15 yıl daha bekleyebilirdim’’ dedi.



’’İyi müzik için, iyi müzisyenlerle çalışmak yetmiyor’’

Kalıcı olabilmenin sırrının, sürekli ve gelişen müzikte olduğuna inandığını söyleyen sanatçı Korkmaz, bunu yapabilmek için iyi müzisyen olmanın veya iyi müzisyenlerle çalışmanın yeterli olmadığını belirti. Korkmaz, ’’Müziğin bir enerjisi var ve onu yakalamanızı istiyor. Bazen en iyi ekiple yaptığınız iş sizi tatmin etmez. Çünkü müziğe gerekli olan o ruhu taşımıyordur. Bunu bir kadın-erkek ilişkisine benzetebiliriz. Bazen her şey tamam gibi hissedersiniz ama genellikle kadın için bir şeyler eksiktir. Çünkü kadın da sürekli bir gelişim ve enerji ister, müzikte böyle. Onda ki o sonsuzluğu yakalayamaz ve sürekli bir evrilme içinde olmazsanız mutlu olmuyor. İyi müzik yapmak; bir kadını ömrü boyunca mutlu edebilmek kadar zor’’ şeklinde konuştu.



Yeni şarkılar kapıda

Sahnede olmayı nefes almak olarak tanımlayan Özgür Korkmaz, Almanya’dan İstanbul’a uzanan bu yolculuğunda farklı kültürleri harmanlayarak kendine özgü bir tarza sahip. Müzik hayatı boyunca gelişimi ve müziğin evrenselliği ile yenilenmeyi hedeflediğini söyleyen sanatçı Korkmaz, ’’ilk parçanın ardından, diğer şarkılar için stüdyoya girdik ve çalışmalara başladık’’ diyerek yeni parçalarının da müjdesini verdi.

Projemed Yapım ve Savaş Mumyakan’ın desteğiyle organize edilen klibin çekimleri yaklaşık 14 saat sürdü. DMC müzik etiketiyle, 12 Nisan tarihinde izleyiciyle buluşacak olan klibin yönetmenliğini ise Taylan Gürel ve Volkan Yücel üstlendi. Düzenlemesini Süleyman Aslan’ın yaptığı ’Kanayan Geceler’in klibinde Özgür Korkmaz’a, Ezgi Uğurlu eşlik etti.
Kaynak: İHA