KPSS Şüphelisi Asker Eşleri Hakkında Açılan Davaya Devam Edildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 102’si asker eşi 105 sanık hakkında açılan davanın ikinci celsesi başladı.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya sanıklar, taraf avukatları ve sanık yakınları katıldı.

Savunmasını yapan sanık Duygu Arslan, FETÖ ile hiçbir irtibatının olmadığını savunarak, 2010 KPSS sorularını daha önceden elde etmediğini iddia etti. 2009 KPSS sonuçlarına göre sözleşmeli öğretmen olarak atandığını anlatan Arslan, 2010 KPSS sonuçlarına göre ise kadroya geçtiğini söyledi.

Arslan, atanmasından birkaç ay sonra çıkarılan KHK ile tüm sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirildiğini ifade ederek, “2010 yılı KPSS sonuçlarının bana bir faydası olmadı. Sadece mağduriyetime sebebiyet verdi. Aleyhte olan bilirkişi raporunu kabul etmiyorum. Hiçbir örgüt mensubu ile HTS veya para transferi yönünden irtibatım yoktur” diye konuştu.

Sanık Elif Yıldırım ise diğer sanıkların aksine kendisinin asker eşi olmadığını belirterek, “Hep biri gelip ‘seni yanlışlıkla almışız’ diyecek diye bekledim” ifadesini kullandı. 2007’de mezun olduğunu, o tarihte girdiği sınav ile 2010’daki sınav arasında sonuç anlamında pek fark olmadığını düşündüğünü kaydeden Yıldırım, sınav sorularını çalmadığını, FETÖ ile bağlantısının olmadığını öne sürdü. Telefonunda FETÖ’nün gizli haberleşme ağı olan ByLock programının bulunmasına ilişkin Yıldırım, programı bilmediğini, kendisinin kullanmadığını iddia etti. Yıldırım, eşinin de ByLock’tan tutuklanması nedeniyle programdan haberdar olduğunu savundu.

Sanık Esra Akbaba da üzerine atılı suçlamaların hepsini reddettiğini belirterek, sınavın iptal edilmesinin ardından yapılan sınavda sağlık sorunları nedeniyle düşük aldığını savundu. Akbaba, ne okul, ne iş, ne de sosyal hayatında FETÖ’ye ait faaliyetlerde bulunmadığını öne sürerek hiçbir terör örgütüne sempati duymadığını kaydetti.

Eşinin de tutuklu olmasından dolayı kızlarına ailesinin bakmak zorunda kaldığını anlatan Akbaba, öncelikle tahliyesini, davanın sonuçlanması durumunda da beraatını talep ettiğini söyledi.



Duruşmaya, verilen aranın ardından devam edilecek.
Kaynak: İHA