Halk Oylamasına Doğdu

AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, halk oylaması çalışmalarını sürdürüyor.

Konuk ilk olarak Tornacılar-Kaynakçılar-Oto Tamirciler Odasına bağlı sanayi esnafı ile bir araya geldi.

Odanın toplantı salonunda konuşan Konuk, Karaman esnafının da şer ittifaka karşı birleşerek güçlü bir şekilde 'evet' dediğini söyledi.

'Bugün tek derdimiz Türkiye'mizdir, milletimizdir. Bu ülkenin gençleri umutlu olsun, bu millet huzurlu olsun, dünyada akan kan dursun istiyoruz, onun için bu kadar çalışıyoruz. Başladık, temelleri attık, yolumuz belli, vizyonumuz belli.' diyen Konuk, şunları kaydetti:

'Şimdi 16 Nisan'da güçlü bir şekilde 'evet' diyeceğiz ve çalışmaya başlayan arabayı harekete geçireceğiz. Daha sonra da yavaş yavaş hızlanacağız. Peki, ondan sonra ne olacak? Ondan sonra hangi bölgemizin elinde neler var, neleri kullanabiliriz, hangi potansiyellerini harekete geçirebiliriz, bunları planlayacağız ve ülkemizin her köşesi, her köyü, her mezrası, her ilçesi, her ili kalkınsın diye çalışacağız. Türkiye'nin sorunlarını ötelememek için, milletimizin derdine derman olalım diye bu değişikliği yapıyoruz. Şundan emin olun, 16 Nisan Türkiye'nin kalkınma, büyüme, insanlığa umut olma bayramı olacaktır. Bir kardeşimiz bile dışarıda kalmasın, herkes bu halkaya dahil olsun, herkes bu coşkuyu yaşasın, hepimiz bir olalım, iri olalım, diri olalım, hep birlikte Türkiye olalım.'

Konuk daha sonra Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) öğrencileriyle de bir araya gelerek bir süre sohbet etti.

Yenimahalle'de düzenlenen salon toplantısına da katılan Konuk, burada yaptığı konuşmada, '16 Nisan'da kabul edilecek anayasa değişikliği ile hükümet ve meclis daha uyumlu bir şekilde çalışacak.' dedi.

Hükümet ile meclis arasında yeni bir uzlaşma kültürünün ortaya çıktığını belirten Konuk, şunları dile getirdi:

'Kazanımlar korunuyor, demokratik reformlar hız kazanıyor. Kısa dönemli hükümetler, koalisyonlar son buluyor. Hükümet krizleri, milletvekili pazarlıkları tarihe karışıyor. Siyasete dışarıdan müdahale anlayışı geride kalıyor. Cumhurbaşkanına, yardımcılarına ve bakanlara cezai sorumluluk geliyor. Meclisin denetleyici yetkileri güçleniyor. Milletvekilleri meclis araştırması, meclis soruşturması, genel görüşme ve yazılı soruyla hükümet üyelerini denetliyor. Bağımsız ve tarafsız yargı geliyor. Kuvvetler ayrılığı ilkesi derinlik kazanıyor. Askeri yargı kaldırılıyor, asker-sivil ayrımı bitiyor. Hakimler ve Savcılar Kurulu üyelerinin seçiminde Meclis iradesi ağırlık kazanıyor.'

Kaynak: AA