Cesedi Nehirde Bulunan Serpil'in Yürek Burkan Hikayesi

Adana'da, Seyhan Baraj Gölü'nde cesedi bulunan 25 yaşındaki Serpil Durmuş'un küçük yaşta babasını kaybetmesinin ardından evlatlık verildiği, üvey annesi ve babasının da yaşamını yitirmesi nedeniyle zor bir çocukluk yaşadığı ortaya çıktı Durmuş'un, üvey babasının ölmeden bir süre önce evlendiği kadın tarafından büyütüldüğü öğrenildi.

Adana'da Seyhan Baraj Gölü'nde cesedi bulunan 25 yaşındaki Serpil Durmuş'un yaşam hikayesi yürük burktu.

Adnan Menderes Bulvarı'nda 28 Mart'ta yol çalışması yapan Adana Büyükşehir Belediyesi işçilerinin ihbarı üzerine cesedi bulunan 25 yaşındaki Serpil Durmuş'un küçük yaşta babasını kaybetmesinin ardından evlatlık verildiği, üvey annesi ve babasının da yaşamını yitirmesi nedeniyle zor bir çocukluk yaşadığı ortaya çıktı. Durmuş'un üvey babasının ölmeden bir süre önce evlendiği Eşe Durmuş tarafından büyütüldüğü öğrenildi.

Merkez Sarıçam ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde kurulan çadırda taziyeleri kabul eden Eşe Durmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 yaşından bu yana büyüttüğü Serpil Durmuş'u kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

Serpil'in öz annesinin, eşinin ölümünün ardından yeniden evlendiğini aktaran Durmuş, kızın bunun üzerine çocukları olmayan Durmuş Ali Durmuş ve Elmas Durmuş çiftine evlatlık verildiğini anlattı.

Durmuş Ali Durmuş'un ise bir süre sonra eşini kaybetmesinin ardından kendisiyle evlendiğini anlatan Eşe Durmuş, 'Eşim, nikahtan bir yıl sonra beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Onun ölümünün ardından Serpil ve iki kızımla yaşaya devam ettik. Serpil'i onlardan hiç ayrı tutmadım.' dedi.

Üvey kızının küçük yaşta yaşadığı acılar nedeniyle bunalıma girdiğini aktaran Durmuş, şunları kaydetti:

'Adana'da her yıl ruh sağlığı hastanesine bir süre giderek tedavi oluyordu. Birkaç defa intihar girişiminde bulundu. Ara ara evden giderdi ama bu sefer eve uzun süre dönmeyince biz de polise kayıp başvurusu yaptık. Sonra kolunda Rusça dövme olduğunu söyledik polislere. Onlarda dövmeden yola çıkarak kızın kimliğini buldular ve öldüğünü öğrendik. Biz olmasak inanın bu kadar bile yaşayamazdı. Annesine 'Serpil bizim sözümüzü dinlemiyor sahip çık.' dedim. 'Ben uğraşamam.' dedi. Çok çektik biz ama en çok da biz üzüldük çünkü bu kız iyi olsun diye çok emek verdik.'

Seyhan Baraj Gölü kıyısındaki Adnan Menderes Bulvarı'nda yol çalışması yapan Adana Büyükşehir Belediyesi işçilerinin ihbarı üzerine gölde bir kadın cesedi bulunmuştu. Üzerinden kimlik çıkmayan cesedin kolundaki dövmeden yola çıkan ekipler, ölen kişinin Serpil Durmuş olduğunu tespit etmişti. Kadının ölüm nedeni araştırılıyor.
Kaynak: AA