Başkan Demircan, Radyocularla 16 Nisan Referandumunu Konuştu

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, geleneksel hale gelen Beyoğlu Buluşmaları’nda Türkiye’nin önde gelen radyocularıyla bir araya gelerek 16 Nisan referandumuna günler kala Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı.

Başkan Demircan, Radyocularla 16 Nisan Referandumunu Konuştu
Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen Beyoğlu Buluşmaları’nın bu akşamki konukları Türkiye’nin dört bir yanına yayın yapan radyocular oldu. CVK Park Bosphorus Hotel’de düzenlenen yemeğe Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş, radyocular Mehmet Gezegen, Uğur Bozdağ, dinleyicilerin ‘Afrikalı Ali’ olarak bildiği Ali Şentürk, Meltem Sezenler, Cenk Sarıkaya, gibi çok sayıda radyocu katıldı.

Programda 16 Nisan referanduma günler kala Cumhurbaşkanlığı Hukümet Sistemi konuşuldu. Başkan Demircan ve Muş yemekte sesleriyle dinleyicilerin kulaklarına ulaşan radyoculara yeni sistem hakkında bilgi verirken, radyocuların sorularını da yanıtladı. Sistemin merak edilenlerinin ve ayrıntılarının konuşulduğu gecede geçmiş dönemlerde koalisyon kurulması için Türkiye’de yaşanan olaylardan da bahsedildi. Mevcut sistemin durumunun ve yeni sistemin getirilerinin masaya yatırıldığı yemekte radyocular meslektaşlarıyla bir araya gelme imkanını da yakaladı.

“Hızlı karar veren bir hükumet modeli birilerinin canını sıkıyor”

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında radyoculara bilgi veren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Sistem hala bozuk çünkü parlamentoda aynı sistemle 7 Haziran’da yüzde 41 oy almış AK Parti tek başına iktidarı kuramadı, 5 ay hükümet kurulamadı. Şimdi deniyor ki madem kardeşim Türkiye koalisyonlardan sekti koalisyonsuz bir yapıyı oluşturalım. Bu kadar dinamik bir ekonomi hızlı karar verip zenginlik, refah üretmesi gerekirken karar vereme hale gelirse bundan kim nemalanır. Büyüyen Türkiye’den mutlu olmayacak bilakis küçülmüş bir Türkiye’yi isteyen rakiplerimiz. Onun için Türkiye’nin hayır kampanyasına destek veriyorlar. Türkiye’de kalıcı, iş yürüten, hızlı karar veren bir hükümet modeli birilerinin canını sıkıyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA