Türkiye Belediyeler Birliği'nden Trablus Belediyesine Yardım

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), Lübnan'ın Trablus Belediyesine iki cenaze arabası yardımında bulundu.

Trablus limanında gerçekleşen teslim törenine, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, Trablus Belediye Başkanı Ahmed Kamereddin, Trablus Liman Müdürü Ahmed Tamer'in yanı sıra Türk ve Lübnanlı yetkililer katıldı.

Büyükelçi Erciyes, tören sırasında yaptığı konuşmada, 'Bin 397 belediyenin bir araya gelerek kurduğu bu birlik, yerel yönetimlere güç kazandırmanın yanında, başta yaşadığımız bölge olmak üzere tüm dünyadaki belediyelerle uluslararası işbirliğinin geliştirilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Bu bağlamda, TBB'nin 2016'da Lübnan'daki yerel yönetimlere destek için bir işbirliği projesi başlattığını bildirmekten memnuniyet duyuyorum.' dedi.

Teslimatı gerçekleştirilen iki cenaze aracının bu proje kapsamında verildiğini belirten Erciyes, 'İşbirliği projesini başlattığı için TBB Başkanı Sayın Kadir Topbaş'a teşekkür ediyorum. Bu iki aracın, Trablus halkının ihtiyaçlarını karşılayacağına inanıyorum. Lübnan ve Türk belediyeleri arasındaki işbirliğinin gelişmesine destek vermeye devam edeceğim. Yerel düzeydeki işbirliğinin güçlenmesi sayesinde, iki dost ülke arasındaki komşuluk ilişkilerinin daha da güçleneceğine inanıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki bütün belediyelerin doğal üyesi olduğu Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), 1945'te belediyecilik alanında faaliyet göstermek üzere kuruldu. TBB başkanlığını, üç dönemdir bu görevde bulunan ve Mayıs 2016'da yeniden bu göreve seçilen, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş yapıyor.

Kaynak: AA