Kadınlar Öğle Tatilinde Botoks Yaptırıyor

Son yıllarda kadınların büyük çoğunluğunun yaşlanma karşıtı pahalı kremlere bütçe ayırmayı bırakarak daha kesin ve doğal bir çözüm olan botoksa yöneldiğini belirten Estetik Plastik Cerrah Op. Dr. Murat Tuna, "Özellikle çalışan kadınlar öğle tatilinde kliniğimize gelip botoks yaptırıyor" dedi.

Kadınlar Öğle Tatilinde Botoks Yaptırıyor
Botoksa, son yıllarda özellikle yoğun iş temposunda çalışan ve kendine zaman ayıramayan kadınlar rağbet göstermeye başladı.

Estetik Plastik Cerrah Op. Dr. Murat Tuna, botoksun kırışıklıkların derinleşmesini geciktirdiğini ifade ederek, bu durumun ciltte derin çizgilerin oluşmasının da önüne geçtiğini savundu. Botoksun kişinin daha genç görünmesini sağladığını ifade eden Tuna, "Temel fonksiyonu kas ve sinir iletimini bloke ederek kasın hareketi sonrası oluşan dinamik çizgilenmelerin önlenmesidir. Kozmetik amaçlı en sık kaş arası, alın çizgileri, kaz ayakları ve boyunda oluşan bantların tedavisinde kullanılır. Her mimik bir kasın hareketiyle oluşur, kaslar kasıldıklarında kısalırlar ve üzerlerini örten deri üzerinde çizgilenmeler oluştururlar. Erken yaşlarda bu çizgiler hareketin sonlanmasıyla görünmez hale gelirken yaş, güneş, genetik ve çevresel faktörlerin de etkileriyle derinin elastikiyetindeki azalma bu çizgilerde kalıcılığa yol açar. Botoks kasın sinirle ilişkisini keserek kasılmayı önler, mevcut çizgilerin gerilemesini ve yenilerinin oluşmamasını sağlar. Sinirli ve yorgun olmadığınız halde öyle görünmenize yol açan çizgilenmeleri engeller" dedi.

"Özellikle çalışan kadınlar öğle tatilinde kliniğimize gelip botoks yaptırıyor" diyen Op. Dr. Murat Tuna, şöyle devam etti:

"Uygulama anestezi ve bir iyileşme süreci gerektirmez. Hemen sonrasında günlük aktivitelere dönülebilir. Cilt temizliğini takiben çok ince kalibrede iğnelerle muayene esnasında yapılan plana göre belirlenen noktalara, uygun miktarda ilaç enjekte edilir. Yüzümüzde 43 adet adale mevcuttur. Sadece kırışıklıklara yol açan kaslara enjeksiyon yapılarak doğal mimik yapısını korumak işlemin en önemli noktasıdır. Bu anatomi bilgisinden yoksun, gerekli lisans sahibi (plastik cerrahi ve dermatoloji uzmanı) olmayan kişilerce yapılan uygulamalarda istenmeyen sonuçlarla karşılaşmak kaçınılmazdır. Uygulama sonrasında o bölgeye masaj yapmamak, sauna, kaplıca, çok sıcak duş gibi ilacın uygulandığı alan dışına çıkmasına yol açabilecek faaliyetlerden uzak durmak önemlidir. Uygulama sonrası birkaç gün sonra etki fark edilir fakat tam sonuç 7-10 gün içerisinde gözlenir. Kişisel farklılıklar olmakla beraber etkinlik zamanla azalarak 6. aya kadar uzayabilir. Botoks dinamik kırışıklıkların çözümünde günümüzdeki en güvenli, hızlı ve pratik yöntemdir."
Kaynak: İHA