Gölbaşı'nda Yaşlılara Evde Bakım Hizmeti

Gölbaşı ilçesinde kaymakamlık tarafından 'Korumaya muhtaç yaşlılara evde bakım hizmeti' projesi hayata geçirildi.

Gölbaşı Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, korunmaya muhtaç yaşlı kimseler için projeyi hayata geçirdiklerini, şu anda 60 aileye bu hizmeti verdiklerini belirtti.

Zadeleroğlu, şunları kaydetti:

'Proje kapsamında 6 kişilik bir ekip oluşturduk. Bunlardan dört kadın iki erkek olarak 6 personel aldık. Bu personellerimiz haftanın belli günlerinde evi temizliyor, varsa ev tamiratları yapılıyor, yemeklerine yardımcı olunuyor, evdeki halılara kadar yıkanıyor ve temizleniyor. Yardıma muhtaç yaşlıların evlerinde ne gerekiyorsa kaymakamlık olarak yapıyoruz. Onlarla sohbet ediyoruz. Sorunlarını dinliyoruz ve çözmeye çalışıyoruz.Ayrıca ziyaret ettiğimiz yaşlı hasta olmuşsa onu doktora da götürüp tedavi de ettirip ilaçlarına kadar karşılıyoruz.'

Projenin maliyetinin 250 bin lira civarında olduğunu ancak projenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma fonundan karşılandığını dile getiren Zadeleroğlu, proje kapsamında köyler de dahil 60 yardıma muhtaç yaşlıya yardım yaptıklarını kaydetti.

Proje kapsamında yardım alan Hüseyin Bayülken (70) ise projeden çok memnun olduğunu belirterek, kaymakamlık çalışanlarının evlerini temizlemesi ve yemek yapmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Kaynak: AA