Cizre'de Yıl Sonu Sergisi

Cizre'de, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslarda yapılan el ürünleri, yıl sonu sergisinde vatandaşların beğenisine sunuldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasında düzenlenen serginin açılışına, Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Ahmet Adanur, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan, diğer yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Gümüş, düzenlenen sergiye yıl sonu denildiğini ancak, yıl sonu diye bir kavramları olmadığını söyledi.

Çalışmalarının yaz kış devam ettiğine işaret eden Gümüş, şöyle konuştu:

'Cizre Halk Eğitim Merkezi olarak, bakanlığımızın bize tanımlamış olduğu geniş alandan yararlanarak kimi zaman ilçemizdeki mahallelerimizde müstakil evler kiralayarak buradaki bayanlarımızın meslek edinmelerine vesile olmaya çalışıyoruz. Kimi zaman gençlerimizin ve lise mezunlarımızın üniversiteye hazırlanmasına, yüzlerce gencimizin sporun her dalı ile tanışmalarına, köylerimizde çiftçilerimizle buluşarak zeytin budama, süt sağma ve sürü yönetimi gibi bir çok mesleki eğitimleri kazanmalarına katkıda bulunuyoruz.'

Gümüş, geçen yıl 1 Eylül'den itibaren ilçede açtıkları 255 kursta 6 bin 150 kişiye ulaştıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA