BRHD 47'Nci Yıl Büyük Sergisi ÇSM'de Açıldı

Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği’nin (BRHD) 47’nci Yıl Büyük Sergisi Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezinde açıldı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Sadece Çankaya Belediyesi değil bütün Cumhuriyet Halk Partili belediyeler her zaman sanatın yanında olacaktır” dedi.

BRHD 47'Nci Yıl Büyük Sergisi ÇSM'de Açıldı
Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi bir büyük sergiye daha ev sahipliği yapıyor. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği (BRHD) tarafından düzenlenen 47’nci Yıl Büyük Sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Belediye Başkanı Taşdelen’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, CHP milletvekilleri Ali Haydar Hakverdi, Utku Çakırözer, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Hüseyin Yıldırım, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği’nin Türkiye’de plastik sanatların gelişmesi amacıyla yürüttüğü çalışmaları anlattı. "Sanatın sıcaklığını, birleştirici özelliğini ortak paydalarda buluşmanın ve paylaşmanın heyecanını tüm sanatseverlerle birlikte Anadolu’nun en ücra köşelerinde de yaşamak ve yaşatmak en büyük arzumuzdur" diyen Yıldırım, Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen’e verdiği destek dolayısıyla teşekkür etti.

"Sanata ve sanatçıya destek olmak bizim için bir onurdur"

Taşdelen ise, sanata ve sanatçıya destek olmanın kendileri için bir onur olduğunu belirterek, "Ankara’nın sanatsız bir başkent yapılmak istendiği bir Türkiye’de sadece Çankaya Belediyesi değil bütün Cumhuriyet Halk Partili belediyeler her zaman sanatın yanında olacaktır. Bu bizim için görevdir, bir onurdur" ifadelerini kullandı. Sergiye ev sahipliği yapmanın ayrıcalık olduğunu belirten Taşdelen, emeği geçenlere teşekkür etti.

"16 Nisan’da hayırlı bir iş yapacağız"

"İçimizi aydınlatan bir açılışta buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diyen Levent Gök ise, "Ankara’da Çankaya ve Yenimahalle belediyelerimiz zorlu olanaklarıyla kültür ve sanata büyük destek vermeyi sürdürüyor" dedi.

Sergiye katkı sunan sanatçılara ve emeği geçenlere teşekkür eden Gök, "Hem bugün hayırlı bir iş yapıyoruz hem de 16 Nisan’da hayırlı bir iş yapacağız" ifadelerini kaydettiı.

Konuşmaların ardından Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a sanata yaptığı katkılardan dolayı teşekkür plaketi verildi.

Törenin ardından katılımcılar sergiyi gezdi. Çok sayıda sanatseverin katıldığı sergi, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 19 Nisan’a kadar görülebilecek.
Kaynak: İHA