Arap Yatırımcının Emlakta Yeni Gözdesi Çanakkale

Son dönemde Türkiye’de gayrimenkul yatırımına yönelen Suudi ve Katarlılar başta olmak üzere Arap sermayesi, gözünü Çanakkale’ye çevirdi.

Arap Yatırımcının Emlakta Yeni Gözdesi Çanakkale
Çanakkale’nin Lapseki ile Gelibolu ilçeleri arasına inşa edilecek ve dünyanın en uzun asma köprüsü olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nün temelinin atılmasının ardından Arap yatırımcıların bölgeye ilgisi arttı. Körfez ülkelerindeki gayrimenkul yatırımcılarının Türkiye’de çözüm ortaklığını yapan Kırkıncıoğlu Grup’un CEO’su Abdullah Kırkıncıoğlu, birlikte çalıştıkları Suudi ve Katarlıların Çanakkale bölgesine ilgisinin son dönemde zirve yaptığını belirtti.

Gayrimenkul yatırımında Rus ve Azerilerin yerini şimdi Suudi Arabistan ve Katarlı yatırımcıların aldığını söyleyen Kırkıncıoğlu, “İstanbul’dan sonra Çanakkale’de arazi yatırımı yapıyoruz, oraya çok inanıyorlar” dedi.

Kırkıncıoğlu, Çanakkale’ye ilginin artmasını şöyle değerlendirdi:

”Şu an devlet oraya dünyanın en uzun köprüsünü yapıyor. Bununla birlikte etrafında ülkeyi geliştirmeye yönelik faaliyetler olacak. Aynı zamanda Türkiye’de ikinci bir boğaz daha yok, bunun hepsinin katkısı Çanakkale’ye doğru bir şekilde yansıyacak. Yurt dışı yatırımcıları da bunu görüyor ve yatırımlarını yapıyorlarç”

Grup olarak Arap yatırımcılarla işbirliği süreçleri hakkında da bilgi veren Kırkıncıoğlu, “Biz dünyadaki bütün yatırım zirvelerine katılıyoruz. Zirvelerden birinde onlarla tanıştık, Arapların en çok dikkat ettiği şeyler firmanın eski ve güvenilir olmasıç Böyle olunca partner olmak istediler” dedi.

Kırkıncıoğlu, Arap sermayesinin Türkiye’de artan gayrimenkul yatırımları paralelinde yoğunlaşan iş trafiğini etkin biçimde yönetmek için Cidde’de bir büro da açtıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Bizim partnerlerimiz Suud ve Cidde de Suudi Arabistan’ın merkezi. Türkiye her ne kadar gelişse de Türkiye’de öz sermayeyle büyüme oranı çok az. Bankayla ve banka muadili işlerle büyüyorlar. Ama yurt dışından gelen para Türkiye için can simidi oluyor biz de bunu çok doğru bir şekilde ve doğru bir algıyla ilk etapta Cidde’de gerçekleştireceğiz. İkinci ayağımız Abu Dhabi, sonra Katar ve son ayağımız da Dubai olacak, totalde 4 ofis açacağız. Bugünkü şartlarda bu ivmelenmeyle büyürsek Riyad’da da böyle bir niyetimiz olacak. Şu an görünen tabloda biz yurt dışından para getirmezsek ülke de biz de doğru şekilde kalkınamayız.”
Kaynak: İHA