Akadema Ders Tamamlama Belgesi Takdim Töreni Gerçekleştirildi

"Akadema Ders Tamamlama Belgesi Takdim Töreni", Yunus Emre Kampüsü Öğrenci Merkezi Salon 2016’da gerçekleştirildi.

Akadema Ders Tamamlama Belgesi Takdim Töreni Gerçekleştirildi
Akadema Kitlesel Açık Çevrimiçi Ders Platformu kapsamında ders veren öğretim üyeleri ve dersleri tamamlamayı başaran katılımcı öğrencilere belgeleri sunuldu. Törene; Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Özcan, İktisat ve İşletme Fakülteleri Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Durucasu ve Akadema Programı Koordinatörü Prof. Dr. Cengiz Hakan Aydın’ın yanı sıra çok sayıda öğretim üyesi ve ders alan öğrenciler yer aldı.

Program; Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Sistemi ve Akadema’nın tanıtım filmlerinin sunumu ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan Akadema Programı Koordinatörü Prof. Dr. Cengiz Hakan Aydın, Akadema’yı bir sosyal sorumluluk projesi olarak oluşturduklarını ve ellerinden geldiğince farklı konularda öğrencilere yardımcı olmak için çalıştıklarını ifade etti.

Şu anda 52 dersten oluşan Akadema çatısı altında 25.000 öğrencinin bulunduğunu belirten Prof. Dr. Aydın, önceki yıl 46 öğrencinin programı tamamlamayı başardığını ve bu sayının büyük bir artış göstermesinden mutlu olduklarını ifade etti.

Anadolu Üniversitesi olarak beşikten mezara kadar öğrenim sürecinin her zaman temel alınan ilkelerden biri olduğu dile getiren İktisat ve İşletme Fakülteleri Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Durucasu, “Akadema da artık öğrenim sürecinin bir yönünü oluşturuyor ve giderek büyümeye devam ediyor. Değerli öğretim üyelerine programa katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Prof. Dr. Durucasu’nun ardından kürsüye gelen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Özcan, Akadema’nın Anadolu Üniversitesinin yürüttüğü sosyal sorumluluk projelerinden sadece biri olduğunu dile getirdi. 52 dersten oluşan programın giderek geliştiğini vurgulayan Prof. Dr. Özcan, Avrupa’da da bu tip programların giderek yaygınlaştığını söyledi.

Avrupa’da açıköğretim üniversiteleri tarafından bu konuyla ilgili çok ciddi çalışmalar yürütüldüğü ifade eden Prof. Dr. Özcan, tüm dünyada her ortamda açık ve herkesin yararlanabileceği ücretsiz programlar tasarlandığını aktardı. Prof. Dr. Özcan, “Üniversitemiz bu konuda önemli bir adım attı. Akadema adı altında kendine bir yer edindi. Program bünyesinde çalışmalar giderek hızlanıyor ve ders sayısının 100’e çıkartılması hedefleniyor. Emeği geçen, katılan herkese teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından bu yıl derslerini tamamlayan ve sertifika kazanan 500 öğrenciden katılanlara sertifikaları takdim edildi. Akadema programına hazırladıkları içerik ve derslerinden dolayı katılımcı öğretim üyeleri de teşekkür belgeleri ile onurlandırıldı.
Kaynak: İHA