Vali Topaca, Emniyet Müdürü Karaaslan'ı Kabul Etti

Türk Polis Teşkilatı’nın 172. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ve beraberindeki heyet, Ankara Valisi Ercan Topaca’yı makamında ziyaret etti. Ankara Valisi Ercan Topaca, ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Emniyet Müdürü Karaaslan’ın şahsında Başkent’te görev yapan tüm polislerin Polis haftasını kutladı.

Vali Topaca, Emniyet Müdürü Karaaslan'ı Kabul Etti
Ankara Valisi Ercan Topaca, Türk Polis Teşkilatı’nın 172. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada, “Polis olarak yürüttüğünüz hizmet, toplumun en çok ihtiyaç duyduğu aslında ertelenemeyecek, vazgeçilemeyecek, ihmal edilemeyecek en önemli hizmetlerin başında geliyor. İhtiyaçlar hiyerarşisinde de aşağı yukarı yeme içmeden sonra neredeyse hemen ilk başta gelen bir hizmettir güvenlik hizmeti. Polis olarak da bunu ülkemizdeki yapı içerisinde polis, jandarma veriyor ve bu hizmetin çok büyük bir kısmını polis teşkilatı sunuyor. Dolayısıyla sunulan hizmet, yapılan iş; ülkenin topyekun güvenliğiyle, huzuruyla, esenliğiyle ilgili. Bunun en güzel şekilde kesintisiz yapılması gerekiyor. Bu hususta arkadaşlarımız, memnuniyetle müşahede ediyoruz ki, gerçekten büyük bir özveriyle, her türlü riski, her türlü sıkıntıyı göze alarak, göğüsleyerek bu hizmeti yapmaya çalışılıyorlar” dedi.

Vali Ercan Topaca konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Özellikle 15 Temmuz sonrası tam olarak dinlenemeden arka arkaya mesailere geliniyor. Çok kolay bir iş değil. Arkadaşlarımızın fedakarlığı çok büyük. Bu boyutuyla ben bütün polis teşkilatımıza, bütün arkadaşlarımıza milletimiz adına teşekkür ediyorum. Bu fedakarlıklarının, bu özverilerinin karşılığı kendileri için büyük bir onurdur, şereftir. Milletimiz bütün fertleriyle bunun farkındadır. O takdirlerini de zaten her ortamda vatandaşlarımız ifade ediyor. Tabii belli zamanlarda bu tür fedakarlıkların yapılması gerekiyor. Biz de hep birlikte inşallah her şey normale dönünceye kadar; ülkemizdeki asayiş, güvenlik, huzur tam olarak sağlanıp terör örgütleri tamamıyla bertaraf edilinceye kadar bu mücadeleye kesintisiz devam edeceğiz. Polisin işini rahat yapması için, sağlıklı bir şekilde yapması için biz de üst amirler olarak gerekli her türlü tedbiri alıyoruz. Polisin ihtiyaçlarının karşılanması, çalışma ortamının iyileştirilmesi, çalışma şartlarının iyileştirilmesi dahil olmak üzere amirleri ve yöneticileri olarak bizler de arkadaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”

Bütün teşkilata bu vesileyle başarı dileyen Vali Topaca, "Cenab-ı Hak yaptığınız bu çok ulvi hizmet sırasında bütün arkadaşlarımızı kazadan, beladan, kötü niyetlilerin şerlerinden, terör risklerinden, saldırılarından korusun. Bu anlamda da tabii biz önce şahsi güvenliğiniz, daha sonra da toplumun güvenliğini, kentimizin güvenliğini sağlayacak tedbirleri alacağız. Arkadaşlarımızın tabii şunu da ihmal etmemelerini özellikle istiyoruz. Kamu güvenliğini, kamu düzenini sağlayacağız derken bireysel güvenliklerini de asla ihmal etmemeleri gerekiyor. Çünkü kendi güvenliğini sağlayamadan toplumun güvenliğini sağlama şansı yoktur. Dolayısıyla da bu konuda herkesin çok dikkatli olmasını özellikle istiyoruz. Görev yapılan, çalışılan alanlarda, mekanlarda mutlaka önce çevre güvenliğini, kendi güvenliğinizi aldıktan sonra işinizi yapmanızı özellikle istiyoruz. Ben tekrar başarı diliyorum. 172. yılı; Emniyet Teşkilatına, polisimize güzel günlere, hayırlı günlere vesile olmasını; kazasız belasız, kavgasız gürültüsüz, kayıpsız bir hizmet sunumunu hep birlikte yapmayı temenni ediyorum. Ben tekrar hepinize milletimiz adına, devletimiz adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ise Türk Polis Teşkilatı olarak 172 yıldır halkımıza asayiş ve güvenlik anlamında hizmet sunulduğunu ifade ederek, “Tüm arkadaşlarımızla birlikte Ankaralıların huzur ve güvenliğini temin etmek için çalışmanın gayreti içerisindeyiz. Bu konuda bize verdiğiniz desteklerden dolayı şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA