Vali Şahin'den Sinan Oğan Olayı Açıklaması

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Sinan Oğan olayında şahsın muhtemelen ‘kurusıkı tabancayı yakalatmayayım’ diye kaçtığını belirterek, “Suikast için gelmişler gibi bunu adeta bir malzeme yapacaklardı, buna Emniyet Teşkilatımız müsaade etmedi” dedi.

Vali Şahin'den Sinan Oğan Olayı Açıklaması
Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve teşkilat mensupları, Vali İbrahim Şahin’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette, İl Emniyet Müdürlüğü ve 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek okulu adına polis okulu öğrencileri tarafından Vali Şahin’e çiçek takdim edildi. Ziyarette bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, “Etkinliklerimiz önceki yıllara nazaran bir gün ile sınırlı tutarak daha mütevazi bir şekilde kutluyoruz. Bugünün akşamında da şehit ailelerimizle akşam yemeğinde bir araya gelip, etkinliğimizi tamamlayacağız” diye konuştu.



“Polis Haftası’nı mütevazi kutluyoruz”

Vali Şahin ise ziyarette yaptığı konuşmasında, “Emniyet Teşkilatımızın 172. kuruluş yıl dönümünü daha önceki yıllara göre bu sene biraz daha mütevazi kutluyoruz. Emniyet Teşkilatımız en köklü kuruluşlarımızdan birisidir. Emniyet Teşkilatımız hem fedakar hem cefakar hem de vefakar bir şekilde topluma hizmet etmek için canını ortaya koyuyor. Bir taraftan halkın can ve mal güvenliğini korurken, diğer taraftan büyük bir sabır göstererek olaylar karşısında metanetini koruyor. İşiniz tabii ki zor. Onurlu bir meslek icra ediyorsunuz. Özellikle devletimizi, milletimizi, vatanımızı, bayrağımızı korumak adına müthiş fedakarlıklar yapıyorsunuz. 15 Temmuz gecesi Emniyet Teşkilatı çok önemli bir sınav verdi. Bu sınavda Emniyet Teşkilatı çirkin darbe girişimine ‘dur’ diyen en önemli unsurlardan biri oldu. Cumhurbaşkanımızın çağrısı, başbakanımızın çok net açıklamaları ve Emniyet Teşkilatının bu konuda dik duruşu gerçekten çok ciddi bir olumsuzluğu bertaraf etti. Bundan dolayı da Emniyet Teşkilatımızı kutluyoruz. Emniyet Teşkilatımız sadece 15 Temmuz akşamı değil, vatanın ve ülkemizin savunulmasında da şehit ve gaziler verdi. Özellikle açılım sürecinden sonra Güneydoğudaki malum belediyelerin yaptıkları çukur kazma işlerinde Emniyet Teşkilatımız Silahlı Kuvvetlerle el ele vererek o bölgede teröristlerle çatışmalara girdi ve bu çatışmalarda çok sayıda şehit verdi. O dönemde verdiğimiz şehit sayısı Emniyet Teşkilatı tarihinde en yoğun şehitlerin olduğu bir dönem olarak hatırlanacak ama bu mücadele aynı zamanda o bölgede terörün kazınmasına ve ortadan kaldırılmasına da neden oldu. Bundan dolayı Emniyet Teşkilatımızı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.



Sinan Oğan olayı

Dün akşam, MHP’den ihraç edilen Sinan Oğan’ın sosyal medyada ve bu sabah televizyonlarda ‘Samsun’da kendisine saldırı oldu’ diye açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Şahin, “Mesela o olay faili meçhul kalsaydı bugün kendimizi kimseye ifade edemezdik. Orada polisimizin çok dikkatli davranması ve bir basın mensubumuzun çektiği fotoğraf sayesinde şahsın tespit edilerek yakalanması bizi çok ciddi anlamda rahatlattı. Bundan tabii ki nemalanacak olanlar sürekli bir takım şeyler söylemek istediler, söylemeye çalıştılar ama bunlar tutmadı. Çünkü orada suikast için gelmişler gibi bunu adeta bir malzeme yapacaklardı, buna Emniyet Teşkilatımız müsaade etmedi. Bu başarılarından dolayı Emniyet Teşkilatımızı tebrik ediyoruz. Bizim işimiz güvenliği sağlamaktır. Herhangi bir olumsuz vuku bulsaydı bu bizi çok üzerdi. Bunu kimseye ifade edemezdik. Burada bulunan bir şahsın davranışlarından şüphelenip üzerine gidince muhtemelen ‘kurusıkı tabancayı yakalatmayayım’ diye kaçıyor. Daha sonra şahıs yakalanıp, kurusıkı tabancası da alınıyor. Burada bulunan bu şahsın üzerinde bulunan kurusıkı tabancayı ve şahsı Sinan Oğan’ın Ankara’dan gelen koruma polisi de teşhis ediyor. Sinan Oğan’ın kendi koruma polisi, şahsı ve üzerinde bulunan kurusıkı tabancayı teşhis etmesine rağmen ‘şahıs 2 saat sonra niye yakalandı, tabancası mı değiştirildi’ gibi akla hayale gelmedik şeyler üretiliyor. Kişiyi ve kurusıkı tabancayı kendi koruma polisi bile teşhis ediyorken, sanki 2 saat sonra yakalandıktan sonra, ‘silah değiştirildi’ gibi cümleler sarf edilmesi son derece nahoş bir durum” ifadelerini kullandı.

Serbest bırakıldı

Olay sonrası kısa sürede şahsın kimliğini tespit eden polis ekipleri, kurusıkı silahla birlikte şahsı yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan S.A.’nın, herhangi bir art niyetinin olmadığını, sadece orada bulunan muhasebede çalışan arkadaşlarını ziyarete gittiğini, o esnada koruman bağırması üzerine panikleyip kaçtığını söylediği öğrenildi.

Emniyetteki ifadesinin ardından Bafra Adliyesine sevk edilen şahıs, savcılık tarafından serbest bırakıldı.
Kaynak: İHA