Tekman'da 'Geleceğimiz İçin Ailece El Ele Projesi' Kapsamında Eğitim Programı Düzenlendi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde düzenlenen "Geleceğimiz için Ailece El Ele Projesi" kapsamında Tekman’da ’da 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine dair Kanun ve 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun konusunda eğitim programı düzenlendi.

Tekman'da 'Geleceğimiz İçin Ailece El Ele Projesi' Kapsamında Eğitim Programı Düzenlendi
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen eğitim programına İlçe Milli eğitim Müdürü Suat Sefil, Milli Eğitim Şube Müdürü Yahya Çetinkaya, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü Süleyman Tanas projenin içeriği ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu.

Projenin aile eğitimi açısından önemli olduğunu belirten Tanas " Projemizde özellikle kadınların eğitimine önem veriyoruz. Aile içi sağlıklı iletişim yollarının benimsenerek, hayata farklı bir pencereden bakmalarını sağlamak amacıyla kadınlarımıza sosyal ve kültürel alanda geliştirilebilmeleri için çeşitli eğitimler düzenliyoruz. Eğitimlerimiz yoğun ilgi görüyor. Aile içi iletişim, kadın ve çocuk hakları, tüketici hakları konularında eğitimler veriyoruz. Eğitimlerimizi uzman arkadaşlarımız aktarıyor" diye konuştu.

Tanas, projeyle ilgili olumlu geri bildirimler aldıklarını belirterek, aile eğitimlerinin toplumun gelişmesi açısından son derece önemli olduğunu söyledi.



Konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Şeyma Kılınç, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Basın ve Halkla Birimi Sorumlusu Tüketiciyi Koruma Derneği Erzurum Şube Başkanı Gamze İspirli, 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkındaki kanun ve uygulamaları konusunda eğitim verildi.

Eğitim programı sonunda Kılınç ve İspirli katılımcıların sorularını yanıtladı.
Kaynak: İHA