Sivas'ta 11 Bin 38 Kişi İstihdam Edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine başlatılan milli seferberliğin ardından Sivas’ta 11 bin 38 kişi istihdam edildi.

Sivas'ta 11 Bin 38 Kişi İstihdam Edildi
İl istihdam kurulu toplantısı Vali Ahmet Muammer Bey Salonu’nda gerçekleştirildi.

Vali Davut Gül’ün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın milli seferberlik çağrısının ilimizdeki yansımaları ile mesleki eğitim konuları ele alındı.

Toplantıya Belediye Başkanı Sami Aydın, Vali Yardımcıları Zihni Yıldızhan ile Mehmet Nebi Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hikmet Canpolat, İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Tanzer Erdem, Ticaret İl Müdür Vekili Selim Baş, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, ORAN İl Temsilcisi Sinan Dündar ile diğer ilgililer katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ’Çalışma hayatında milli seferberlik’ kapsamında 1 Şubat -31 Mart tarihleri arasında 11 bin 38 kişinin Sivas’ta istihdam edildiğini belirterek, "Bu sürecin nisan ve mayıs ayında artarak devam edeceğini ön görüyoruz. Sektörlere baktığımızda daha çok inşaat, hizmet ve sanayi sektörü sıralaması geliyor. Bugün de hem istihdam seferberliğiyle ilgili toplantı yapacağız, hem de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısını yapacağız. belediye başkanlığı, ticaret odamızın ve esnaf odasının diğer paydaşlarımızla beraber inşallah Sivas’ta iş isteyenlerin işe kavuşması, işçi isteyenlerin de yetişmiş, nitelikli iş gücüne kavuşması için bir yol haritası belirleyeceğiz. Çalışmalarımızı tekrar gözden geçireceğiz. Bu seferberliğe destek veren bütün Sivaslılara teşekkür ediyorum. Hem milli ekonomiye hem de geleceklerine destek vermiş oldular. 11 bin rakamının iyi bir rakam olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Kaynak: İHA