Rekabet Kurulu Kararları

Kurul, Turkcell Satış ve Dağıtım Hizmetleri AŞ ile KVK Teknoloji Ürünleri ve Tic. AŞ ve Genpa Telekomünikasyon ve İletişim Hizmetleri San. ve Tic. AŞ arasında akdedilen Distribütörlük ve Cihaz İşbirliği Sözleşmesi'ne bireysel muafiyet tanıdı

Rekabet Kurulu, Turkcell Satış ve Dağıtım Hizmetleri AŞ ile KVK Teknoloji Ürünleri ve Tic. AŞ ve Genpa Telekomünikasyon ve İletişim Hizmetleri San. ve Tic. AŞ arasında akdedilen Distribütörlük ve Cihaz İşbirliği Sözleşmesi'ne bireysel muafiyet tanıdı.

Rekabet Kurumunun internet sitesindeki duyuruya göre, Kurul, Vive BV'nin tek kontrolünün Toyota Industries Corporation'ın tek kontrolünde bulunan Toyota Industries Europe AB tarafından devralınması işlemine izin verdi.

Johnson&Johnson tarafından Actelion Ltd’nin tek kontrolünün devralınması işlemini onaylayan Kurul, Zet Farma Lojistik Hizmetleri San. ve Tic. AŞ'nin hisselerinin tamamının Kühne+Nagel Nakliyat Ltd. Şti. tarafından devralınmasını kararlaştırdı.

Kurul, Grome İç ve Dış Ticaret Ltd. Şti, GROME Marketing (Cyprus) Ltd. ve Bathroom Solutions Ltd. şirketlerinin tek kontrolünün Grohe AG vasıtasıyla nihai olarak LIXIL Group Corporation tarafından devralınmasına da onay verdi.

Turkcell Satış ve Dağıtım Hizmetleri AŞ ile KVK Teknoloji Ürünleri ve Tic. AŞ ve Genpa Telekomünikasyon ve İletişim Hizmetleri San. ve Tic. AŞ arasında akdedilen Distribütörlük ve Cihaz İşbirliği Sözleşmesi ile Daiichi Sankyo İlaç Ticaret Ltd. Şti. ile Aksel Ecza Deposu AŞ arasında imzalanan ve anılan Deponun Simdax adlı ilacın ihale satışlarında Türkiye genelinde münhasıran yetkilendirildiği sözleşmeye bireysel muafiyet tanıyan Kurul, Fabeks Dış Ticaret AŞ'nin hisselerinin bir kısmının Ayşen Zamanpur tarafından iktisap edilmesi ve böylece şirketin tek kontrolünün Zamanpur ailesi tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığına karar verdi.

Kaynak: AA