Mısır'da Hayatını Kaybedenler Toprağa Verildi

Mısır’ın Tanta kentinde Pazar dün düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenler bugün törenle toprağa verildi.

Mısır'da Hayatını Kaybedenler Toprağa Verildi
Mısır’ın Tanta ve İskenderiye kentinde bulunan iki farklı kiliseye saldırı düzenlenmiş, ilk saldırıda 28, ikinci saldırıda da 16 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıda hayatını kaybedenler bugün düzenlenen cenaze töreni ile toprağa verildi.

Binlerce kişi saldırıda hayatını kaybedenler için Tanta kentindeki saldırıya uğrayan Saint George Kilisede bir araya geldi. Hayatını kaybedenlerin yakınları cenaze töreninde gözyaşlarına engel olamadı. Tanta Rahibi Tevfik Kobeish, “Bu acımasız deneyimi yaşamak çok kötü ve acı dolu bir duygu. Bizimle birlikte yaşayan insanlardan, sevgiyi ve dostluğu paylaştığımız insanlardan bunu beklemiyorduk” dedi.

Mısır’ın Tanta kentinde bulunan Saint George Kilisesine saldırı düzenlenmişti. Saldırıda en az 28 kişi hayatını kaybetmiş, 71 kişi de yaralanmıştı. Aynı gün İskenderiye kentinde bulunan Saint Mark Kilisesine düzenlenen saldırıda da, en az 16 kişi hayatını kaybetmiş 35 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenmişti. Saldırının ardından Mısır Cumhurbaşkanı El Sisi ülkede 3 ay olağanüstü hal ilan etmişti.
Kaynak: İHA