Milli Şehit Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey 98. Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

TBMM ’nin 14 Ekim 1922’de çıkardığı özel bir kanunla ’Milli Şehit’ ilan edilen Kaymakam Kemal Bey, ölümünün 98’nci yılında mezarı başında anıldı.

Milli Şehit Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey 98. Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı
Ölümünün 98. Yıl dönümünde Boğazlıyan Kaymakam Kemal Bey’in Kadıköy Kuşdili Mezarlığı’ndaki anma toplantısına Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz, Anadolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erkal, Türkiye Kamu- Sen İstanbul 2. Nolu Şube Başkanı Dr. Mustafa Kavlu, Türk Eğitim Sen İstanbul 2. Nolu Şube Başkanı Halil İbrahim Çakmak ile Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayana Anma programında konuşan Anadolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, “Ermeniler, Rumlar işgal kuvvetleri ve işbirlikçilerin dayatmalarıyla idama mahkum edildiler. Bu vatan evlatları Ermeni tehciri ile suçlanmış, düzmece bir mahkemede idama mahkum edilmişlerdir. Kaymakam Kemal Bey’in idamı son derece hazin bir tablo oluşturmuştur. Kaymakam Kemal Bey beyazlar içinde aslan gibi kükredi ‘eğer adalet buna diyorlarsa kahrolsun adalet’ dedi.

Anma programında konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Atatürk’ün mazide muktedirken bütün gücüyle çalışmış olanlara minnet duygusu olmayan bir milletin ayakta kalması mümkün değildir sözüyle kemal Beyleri, bizleri bağımsız demokratik sosyal laik hukuk devleti yolunda yürüten yolun başı olduğu için minnet ve saygıyla anıyoruz. Geçmişine sahip çıkmayan millet geleceğine de doğru adımlarla yürüyemez. Bütün bunların arkasındaki güç dünyayı yemeye doymayan emperyalist güçlerdir” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yapılan dua ile anma programı sona erdi.
Kaynak: İHA