Kosava'dan Türkiye'ye 'Evet' Ziyareti

Kosova Balkan Göçmenleri Derneği Kosovalı İşadamı Prof. Dr. İlyas Ramazanoğlu Uka Başkanlığındaki 45 kişilik heyet ile Aydın ‘referandum’ çalışmalarına katıldı. İl genelinde Arnavutların yaşadığı 5 ayrı mahallede halkla bir araya gelen heyet soydaşlarına ‘Evet’in önemini anlattılar.

Kosava'dan Türkiye'ye 'Evet' Ziyareti
Program kapsamında Kosova’da çoğunluğu devlet memuru aralarında profesör ve işadamlarının bulunduğu 15’i kadın 45 kişilik heyet Aydın’ın Koçarlı Yeniköy, Germencik Mursallı,Söke Güllübahçe, İncirliova Sandıklı, Efeler Tepecik Mahallelerinde Arnavut soydaşları ile bir araya geldiler.

Türkiye’nin son 15 yılda dünyadaki yerinin değiştiğini kaydeden Prof. Dr. İlyas Ramazanoğlu Uka aynı zamanda sınıf arkadaşı ve yakın dostu olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fikirlerinin Türkiye’nin geleceği için desteklenmesi gerektiğini belirterek soydaşlarının sorularını da cevapladı.

Kosovalı heyetin ziyaretinin oldukça faydalı olduğunu hem hasret giderdiklerini hem de ‘neden evet veya hayır’ gibi soruların cevaplarını aldıklarını belirten Yeniköy Muhtarı Yalçın Altındiş, “Bu referandumda Avrupa’nın, Papa’nın neden ‘hayır’ dediğini detayları ile gelen heyet bizlere aktardı. Bu zamana kadar pek çok seçim oldu. Dünyada kimsenin dikkatini çekmedi. Bu referandum dünyada herkesin dikkatini çekiyor. Referandum ve Cumhurbaşkanlığı sisteminin hem ulusal hem de uluslararası yönlerini gelen heyet Arnavut kardeşlerimize anlattı. Heyet ile hem hasret giderdik hem de referandum sürecinde aydınlandık” diye konuştu.

Kaynak: İHA