Eski Bakan Bağış, Diyarbakır'da Polislere Karanfil Verdi

Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Diyarbakır’da, polis teşkilatının 172. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla güvenlik güçlerine karanfil verdi. Bağış burada yaptığı konuşmada, "İnşallah evet oyları yüzde 65’e doğru hızla ilerliyoruz. Çünkü vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu hayır çıkmasının zaten durgun olan ekonomik piyasaları iyice kilitleyeceğini ve ekonomik ve siyasi buhranlarla karşı karşıya kalacağımızı gözlemliyorlar" dedi.

Eski Bakan Bağış, Diyarbakır'da Polislere Karanfil Verdi
Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Diyarbakır’da katılacağı bir panel öncesi kente geldi. Kente girişinde polis kontrol noktasında duran Bağış, emniyet teşkilatının 172. kuruluş yıldönümü dolayısıyla görevdeki polislere karanfil verdi. Güvenlik güçleri hatıra fotoğrafı çektiren Bağış, burada bir değerlendirmede bulundu. Türkiye’nin kritik bir dönemden geçtiğini belirten Bağış, vatandaşların 16 Nisan’da kısa bir dönem hayatlarını etkileyecek bir karara değil belki önümüzdeki 100 yılı belirleyecek, önümüzdeki bin yılı belirleyecek çok önemli bir karara imza atacaklarını, çok önemli bir oy kullanacaklarını söyledi.

Bağış, vatandaşların Türkiye’nin dört bir yanında 16 Nisan’ın güçlü bir Türkiye için, istikrarlı bir Türkiye için, terörle mücadelede başarılı bir Türkiye için huzur içerisinde kardeşçe yaşanacak bir Türkiye için elzem olduğunun farkına vardıklarını gözlemlediğini dile getirdi.

“Evet oyları yüzde 65’lere doğru hızla ilerliyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatında Siirt’in çok önemli bir yere sahip olduğuna değinen Bağış, şöyle devam etti:

“Siirt’ten evlenip Siirt’ten şiir okuyup Siirt’teki şiir yüzünden hapis yatıp sonra Siirt’ten milletvekili seçilerek Başbakan olduğu için Türkiye genelinde yüzde 56,56 ile evet çıkacağını bekliyordum, ama tüm bu illeri geziyorum görüyorum, bu iş Siirt’ten Van’a doğru kayıyor, inşallah yüzde 65’e doğru hızla ilerliyoruz. Çünkü vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu hayır çıkmasının zaten durgun olan ekonomik piyasaları iyice kilitleyeceğini ve ekonomik ve siyasi buhranlarla karşı karşıya kalacağımızı gözlemliyorlar. Huzur için, istikrar için, ekonomik büyüme için güçlü bir millet ve güçlü bir devlet yapısına kavuşabilmemiz için 16 nisanda hep beraber evet oylarını patlatacağımıza ben inanıyorum. Şimdiden ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun. Bu Türkiye’nin 2023 yılında dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden bir olmasını sağlayacaktır. Türkiye’nin terörle mücadelesinde, gerek PKK’ya karşı gerek FETÖ’ye karşı gerek DHKP-C gerekse IŞİD’e karşı mücadelesinde çok önemli başarılar elde etmesini sağlayacaktır. Bölgemize de huzur getirecektir, kardeşlik getirecektir.”

“Muş’tan buraya karayolu ile geldim”

Tüm uyarılara rağmen, yakın çalışma arkadaşlarının tedirginliklerine rağmen Muş’tan Diyarbakır’a kadar karayolu ile geldiğine değinen Bağış, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“En ufak bir olay yaşamadık. Hamdolsun, devlet ülkenin her karış toprağında olduğu gibi buralara da hakim, artık terörün esamesi okunmuyor, artık buralarda vatandaşlarımız huzur içerisinde Silvan’dan da geçtik, Malabadi’den de geçtik. Artık vatandaşlarımız devletine güveniyor, devleti ile beraber. Herkes bu ülkede tek bayrak altında tek devletin yönetiminde huzur içerisinde milletçe yaşamak istiyor. Bu güzel günleri kaybetmek istemeyeceğimiz inancıyla 16 Nisan’da da özellikle bu bölgenin evet oyuna yükleneceğine inanıyorum. Çünkü ana muhalefet partimizin maalesef algı operasyonları ile vatandaşların kafasını karıştırmaya çalıştığı bir dönemde vatandaşımız neyin ne olduğunun farkında. Kimsenin dolduruşuna gelmeyeceği konusunda bize teminat veriyor. İnşallah 16 Nisan’da iyi bir netice alacağımıza inanıyorum.”
Kaynak: İHA