Boğazlayan Kaymakamı Kemal Bey, Kabri Başında Anıldı

Boğazlayan Kaymakamı Kemal Bey, şehadetinin 98. yılında Kadıköy Kuşdili Mezarlığındaki kabri başında anıldı.

Anma töreni İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşu ile başladı.

Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen törene, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Mustafa Erkal, Anadolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanı İbrahim Öztek, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kartal Belediye Başkanı Öz, törende, geçmişine sahip çıkmayan milletlerin geleceğine de doğru adımlarla yürüyemeyeceğini söyledi.

Türk milletinin birilerinin taşeronlarına boyun eğecek bir millet olmadığını vurgulayan Öz, 'O kararlılığı ulusal Kurtuluş Savaşı'nda Atatürk net bir şekilde ortaya koymuştur. Kemal Bey de bizleri bağımsız, demokratik, sosyal, laik, hukuk devleti yolunda yürüten yolun başı olduğu için kendisini minnet ve saygıyla anıyoruz.' diye konuştu.

Öz, 15 Temmuz'da Atlantik ötesinden gelen emirle Türk ordusunun yok edilmeye çalışıldığını ifade ederek, 'Onun için geçmişe sahip çıkabilen herkes, demokrasiye sahip çıkmayı düşünen herkes yüreklice başını öne eğip geçmişinden ders alacak.' dedi.

Anadolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanı İbrahim Öztek de Boğazlayan Kaymakamı Kemal Bey, Bayburt Kaymakamı ve Urfa Mutasarrıfı Mehmet Nusret Bey ve Diyarbakır Valisi Mehmet Reşit Bey'in milletin üç yiğit evladı olduğunu ve işgal kuvvetleri ile işbirlikçilerinin dayatmalarıyla idam edildiklerini söyledi.

Bu yiğit vatan evlatlarının 1915 Ermeni tehciri ile suçlandığını dile getiren Öztek, şunları anlattı:

'Düzmece bir mahkemede yargılanıp idama mahkum edildiler. Kaymakam Kemal Bey, yoktan var edilen Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundaki yangının kıvılcımlarından biriydi. Egemenliğimiz için çok şehit verdik ve bugün de halen egemenliğimizin selameti için şehitler veriyoruz. Bugün aldatan stratejik ortaklarımızın Güneydoğu'dan, Irak'tan, Suriye'den, Kıbrıs'tan, Ege'den, adacıklardan ve kayalıklardan saldırıları, Türkiye'yi paylaşım senaryolarından başka bir şey değildir.'

Konuşmaların ardından şehitler için dua edildi.

Kaynak: AA