Ahlat'ta Kan Bağışı Kampanyası

Kızılay Van Bölge Kan Merkezi tarafından Bitlis’in Ahlat ilçesinde kan bağışı kampanyası başlatıldı.

Ahlat'ta Kan Bağışı Kampanyası
İlçenin Selçuklu Çarşısı’nda kurulan kan bağışı tırında, Kızılay Van Bölge Kan Merkezi’nden gelen 1 doktor ve 3 flebotomist, vatandaşlardan kan bağışı topluyor. Kan bağışı tırında görevli bulunan doktor Ömer Keser, rutin olarak belirli zamanlarda kan bağışı aldıklarını belirterek, “Kan bağışında bulunan vatandaşlar ilk önce bir form dolduruyor. Daha sonra kan değeri, tansiyon, nabız, ateş ve kilo değerlerine bakıldıktan sonra doktor tarafından değerlendirilerek kan bağışı alınıyor. Ahlat’ta 2 gün kan bağışı toplayacağız. Şu an itibariyle yoğun bir ilgi var. Toplanan kan bağışları öncelikle test ediliyor. Ardından da ihtiyaç olan tüm hastanelere gönderiliyor. Kan bağışına desteklerinden dolayı ilçe halkına teşekkür ediyorum” dedi.

Kızılay görevlileri, kan veren vatandaşların kaybettikleri sıvının dengelenmesi için de soda ve bisküvi ikramında bulundular.

Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu da kan bağışında bulunarak kampanyaya destek verdi.

Kan bağışında bulunan Kızılay Ahlat Şube Başkanı Necat Demirden ise, 2 gün boyunca devam edecek kan bağışı kampanyasına ilçe halkının destek vermesini istedi.
Kaynak: İHA