'AB'nin Kapıları Bosna Hersek'e Açık Olmalı'

Slovenya Başbakanı Cerar: 'Bosna Hersek'in AB ve NATO üyelik sürecini en başından bu yana destekliyoruz. Hepimiz büyük AB ailesinin bir parçasıyız'

Slovenya Başbakanı Miro Cerar, Bosna Hersek'in Avrupa Birliği (AB) ve NATO üyeliğini en başından beri desteklediklerini belirterek, 'Hepimiz büyük AB ailesinin bir parçasıyız. AB'nin kapıları Bosna Hersek'e her zaman açık olmalı.' dedi.

Cerar, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki resmi temasları kapsamında mevkidaşı Denis Zvizdic ile görüştü.

Hükümet binasındaki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulunan Cerar, Slovenya'nın her zaman Bosna Hersek'in dostu olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirterek, Bosna Hersek'in siyasal ve toplumsal gelişimine katkı sağlamak istediklerini söyledi.

Bosna Hersek'in AB ve NATO üyelik sürecini en başından bu yana desteklediklerine işaret eden Cerar, 'Hepimiz büyük AB ailesinin bir parçasıyız. Bu bağlamda, AB'nin kapıları Bosna Hersek'e her zaman açık olmalı.' değerlendirmesinde bulundu.

Cerar, Bosna Hersek'in AB üyelik sürecinden umutlu olduğunu söyleyerek, 'Bosna Hersek'in en yakın zamanda AB'ye 'aday ülke' statüsüne gelmesini ve ilk faslını açmasını umut ediyorum.' dedi.

Bosna Hersek'in NATO üyesi olmasının önemine de işaret eden Cerar, 'NATO, tüm Batı Balkanlar'ın güvenliği için önemli. İstikrar anlamında sağlanan gelişmeler, buraya gelecek yatırımcılar için büyük önem arz ediyor.' ifadelerini kullandı.

- 'Slovenya bizim gerçek dostlarımızdan'

Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Zvizdic de AB ve NATO üyeliği yolunda Slovenya'nın her daim Bosna Hersek'in yardımcısı olduğunu belirterek, 'Slovenya, bizim gerçek dostlarımızdan. Slovenya, zor ve karmaşık AB üyelik yolunda hep yanımızda oldu.' dedi.

İki ülkenin ekonomik anlamda daha fazla iş birliği olması gerektiğini vurgulayan Zvizdic, Sloven mevkidaşının ziyaretinin bölgesel iş birliğini güçlendirmek adına önemli olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: AA