Zafer Algöz Okurlarıyla Buluştu

Oyuncu Algöz: 'Uzun zamandır insanların yüzünü güldürecek kitaplar kaleme alınmadığını fark ettim' 'Halit Akçatepe yaşamını yitirdi. Hababam Sınıfı mevcudundan biri daha eksilmiş oldu. Benim için onların ayrı bir yeri var. Çok üzüldüm. Bunlar Türkiye'nin güler yüzlü insanlarıydı'

Usta oyuncu Zafer Algöz, sahnede ve setlerde yaşadığı trajikomik anıları kaleme aldığı ilk kitabı 'Haşırt Dı Bilekbord'un imza gününde okuyucularıyla buluştu.

Capitol Alışveriş Merkezi'ndeki etkinlikte AA muhabirine açıklama yapan Algöz, kitabının bu kadar çok ilgi göreceğini tahmin etmediğini söyledi.

Algöz, 'İki ay içerisinde 7'nci baskısını yaptı. Böylelikle uzun zamandır insanların yüzünü güldürecek kitaplar kaleme alınmadığını fark ettim.' dedi.

Uzun zamandır devam eden sanat hayatı boyunca başından geçen hikayeleri kaleme aldığını anlatan Algöz, 'Daha önce hikayelerin bir kısmını Kafa dergisinde yazmıştım. Ancak dergide kısa şekilde yazmak zorundaydım. Hikayeleri daha da genişleterek ve kenarda bıraktığım ayrıntıları da ekleyerek Haşırt Dı Bilekbord'u ortaya çıkardım.' diye konuştu.

Kitapta insanların yakından bildiği ancak genç kuşağın artık tanımadığı büyük sanatçılarla yaşanmış hikayeleri konu edindiğini belirten Algöz, Sadri Alışık, Fatma Girik ve Kemal Sunal gibi ünlü isimlerden Müşfik Kenter, Yıldız Kenter, Can Gürzap gibi usta tiyatrocularla kadar pek çok isimle yaşadığı enteresan olayları yazdığını ve bunun ilerisi için bir belge niteliği taşıdığını ifade etti.

Algöz, kitabın aynı zamanda ustalara vefa anlamı taşıdığını aktararak, şunları söyledi:

'Biliyorsunuz Hababam Sınıfı ekibinden Halit Akçatepe yaşamını yitirdi. Hababam Sınıfı mevcudundan biri daha eksilmiş oldu. Ben 'Saygılar Bizden' dizisinde ilk kez kamera karşısına Kemal Sunal'la geçtim. Kitapta bunları da anlattım. Benim için onların ayrı bir yeri var. Çok üzüldüm. Bunlar Türkiye'nin güler yüzlü insanlarıydı. Allah rahmet eylesin.'

İmza gününde okurlarıyla sohbet eden Algöz'ün İnkılap Kitabevi etiketiyle raflardaki yerini alan Haşırt Dı Bilekbord kitabının ön sözünü ise Cem Yılmaz yazdı.

- Zafer Algöz

Algöz 1961’de Kars’ta doğdu, 1975’te Bursa Devlet Tiyatrosunda açılan 'Gençlik Kursları' ile tiyatro eğitimi almaya başladı. Zafer Algöz 1980’de girdiği Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden 1985’te mezun oldu. Aynı yıl Bursa Devlet Tiyatrosunda göreve başlayan Algöz, 1989’da West Side Story’de Tony rolünü oynamak üzere İstanbul Devlet Tiyatrosuna atandı. Amadeus, Çok Yaşa Komedi, Macbeth, Ay Işığında Şamata, Arturo Ui’nin Önlenebilir Yükselişi, Hamlet, Babaanem Yüz Yaşında, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz ve daha pek çok tiyatro oyununda sahneye çıkan Algöz, Saygılar Bizden dizisiyle televizyon dünyasına adım attı.

Aralarında Esir Şehrin İnsanları, Kurtlar Vadisi Pusu, Behzat Ç., Beni Böyle Sev, İntikam, Hayatımın Aşkı’nın da yer aldığı dizilerde oynayan Algöz, Ağır Roman, Duruşma, Salkım Hanım’ın Taneleri, O Şimdi Mahkum, A.R.O.G, Yahşi Batı, Dedemin İnsanları, Uzun Hikaye, Pek Yakında, Ali Baba ve Yedi Cüceler gibi filmlerde rol aldı.

Kaynak: AA