Z Kuşağına Özel Okul Öncesi Eğitim Dönemi

İzmir’deki bir anaokulunun kurucusu Arzu Hızal, okul öncesi eğitimde teknolojiye yatkın, çabuk öğrenen Z kuşağı çocukların özellikleri ve öğrenme yapıları dikkate alınarak, geliştirilen eğitim sistemlerinin uygulanmaya başlandığını söyledi.

Z Kuşağına Özel Okul Öncesi Eğitim Dönemi
İzmir’in Çiğli ilçesindeki bir anaokulunun kurucusu Arzu Hızal, okul öncesi eğitimde çabuk öğrenen Z kuşağı çocukların özellikleri ve öğrenme yapıları dikkate alınarak, İngilizce, Fen Bilimleri, Teknoloji, Mühendislik, Matematik ve sanatı içeren eğitim modeli STEAM’ın alt yapısı ile okul öncesine özel bir sistem kurguladıklarını belirtti.

Hızal, "Bu eğitim sistemi ile 3 yaşından itibaren çocuklarınız, hayal güçlerini kullanmayı, sorgulayarak daha iyisini yapabilmeyi, sabırla tekrar tekrar denemeyi, estetik ve esnek düşünmeyi, detaylandırmayı öğreniyor ve daha önemlisi üretken olmanın hazzını yaşıyorlar. Burada sadece kodlama değil, bilim, mühendislik, teknoloji, sanat ve matematik bir bütün olarak düşünüldü ve tüm branş atölyelerimizin müfredatı STEAM alt yapısına entegre edildi” dedi.



"Paketli gıdalardan uzak duruyoruz"

"Hayal gücünü kullanmaya imkan veren ve Z kuşağı öğrencilerine özgün bir eğitim modelini benimsiyoruz. Bu eğitim modelinde eğitimin yanında çocuklarımızın beslenmesi de çok önemli" diyen Hızal, kurumlarında organik ve sağlıklı beslenmeye de önem verdiklerini ifade etti.

Obeziteyi engelleyecek, alerjileri en aza indirecek, bağışıklığı güçlendirecek, hormondan uzak duracak bir beslenme anlayışını hayata geçirdiklerini kaydeden Hızal, "Bu anlayış kapsamında şeker ve paketli gıdaları kurumumuzdan uzak tutuyoruz. Alerji yapıcı katkı maddelerini beslenmede ve temizlik ürünlerinde kullanmıyoruz. Menümüzden tavuğu çıkartarak, yerine kaynağı belli olan kırmızı etleri ve balıkları tercih ediyoruz. Paketli meyve suları yerine okulumuzda sıktığımız sebze ve meyve suyu karışımlarını tüketiyoruz. Tüm bu çalışmalarımızla çocuklarımızın sağlıklı bir beslenme alışkanlığını kazanarak ilkokula başlamalarını hedefliyoruz" şeklinde konuştu.



"İngilizce, Almanca ve İspanyolca dillerinde eğitim veriliyor"

Eğitimde kalite ve standardı ön planda tuttuklarını ifade eden Düş Mucitleri Bilim Anaokulu Kurucusu Arzu Hızal, "0-6 yaş dönemi dil gelişiminde çok önemli. Çocuklar 2 ve 3 yaşında yabancı dili çok rahat bir şekilde hayatın içindeymiş gibi öğreniyor. Okulumuzda İngilizce, Almanca ve İspanyolca dillerinde eğitim veriliyor. Eğitim müfredatımız içerisinde 2 yaş play grup ve üç yaş ve sonrası öğrencilerimize dikkat ve algı derslerimiz tam zamanlı çalışan psikologumuz tarafından verilmektedir. Kurumumuzda yine tam zamanlı görev yapan hemşiremiz, çocuklarımızın her ay fiziksel gelişim karnesi için boy, kilo, baş çevresi ölçümünü gerçekleştirmekte ve persentil tablosuna göre takip etmektedir. Ölçüm sonuçlarını ve aşı karnesi takibi ile ilgili bilgileri velilerimize aylık düzenli olarak iletiyoruz. Hemşiremiz aynı zamanda ilaç veya şurup kullanan çocuklarımızın takiplerini de yürütmektedir."
Kaynak: İHA