Yurt Dışındaki Seçmenlerden 'Sandığa Gidin' Çağrısı

Almanya'daki 13 bölgede devam eden anayasa değişikliği halk oylaması için oy kullanan vatandaşlar, birlik ve beraberlik mesajı vererek, herkesi mutlaka sandığa gitmeye çağırdı Köln'de oy kullanan Özsoy: 'Benim vatanıma kimse dışardan karışamaz, kusura bakmasınlar. Bizim vatanımız, bizim oyumuz kimseyi ilgilendirmez' 74 yaşında ilk kez oy kullanan Kahraman: 'Herkes gelsin, herkes vatandaşlığını yapsın ve oyunu kullansın'

Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylaması için Almanya'da sandıkların kurulduğu 13 bölgede oy kullanma işlemi devam ediyor.

Türk vatandaşlarının yoğun olarak yaşadığı Köln'deki Başkonsoloslukta oy kullanan vatandaşlar, birlik ve beraberlik mesajı vererek, herkesi halk oylamasına katılmaya çağırdı.

Selda Özsoy, Avrupa'da son dönemde Türkiye aleyhtarı taraflı yayınları eleştirerek, 'Vatanımızın birliği ve beraberliği için oyumuzu kullandık, demokratik hakkımızdı. Zaten gelecektim ancak daha da etkili oldu çünkü benim vatanıma kimse dışardan karışamaz, kusura bakmasınlar. Bizim vatanımız, bizim oyumuz kimseyi ilgilendirmez, oyumuzu kullandık herkese inat.' dedi.

- 74 yaşında ilk kez oy kullandı

Şaziye Kahraman, hayatında ilk defa, 74 yaşında torunlarıyla birlikte oy kullanmaya geldiğini söyleyerek, '74'ten sonra ilk defa bugün oy kullandım. İyi ki kullandım. Herkes gelsin, herkes vatandaşlığını yapsın ve oyunu kullansın.' diye konuştu.

Ailesiyle birlikte oyunu kullanan 19 yaşındaki Burcu Kahraman, 'Oyumuzu kullandık, mutluyuz, bir saatlik yoldan geldik ama değdi. Herkese şöyle bir mesajım var; mutlaka gelsinler, vatanımız ve milletimiz için çok önemli.' şeklinde konuştu.

Şakir Kale ise hafta sonları bile çalıştığını fakat oy kullanmak için iş yerinden izin aldığını, ailesini de oy kullanmaya getirdiğini anlatarak, 'Seçme hakkımız olduğu için çok mutluyuz. Ülkemizde hiç olmazsa biz de söz sahibi olabiliyoruz, bu da bizim için çok iyi oluyor.' ifadesini kullandı.

Emekli Bakır Adıgüzel, genç yaşlı demeden herkesin gelip oyunu kullanması gerektiğini belirterek, gelip çok rahat ve hızlı bir şekilde oylarını kullandıklarını ve bu durumdan memnun olduklarını aktardı.

Almanya'da yaşayan Türk seçmenler 9 Nisan'a kadar saat 9.00-21.00 arasında Berlin, Köln, Münih, Hannover, Hamburg, Nürnberg, Karlsruhe, Frankfurt, Essen, Münster, Düsseldorf, Stuttgart ve Mainz başkonsolosluk bölgelerindeki seçim merkezlerinde oy kullanabilecek.
Kaynak: AA