Yeni Tarım Binasının Temel Atma Töreninde Develiler Tek Yürek Oldu

Eski yerine modern bir şekilde yeniden yapılacak olan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Hizmet Binasının açılış töreni AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu’nun da katılımıyla yapıldı.

Yeni Tarım Binasının Temel Atma Töreninde Develiler Tek Yürek Oldu
İstanbul’da faaliyet gösteren Develi ve Yöresi Kültür Yardımlaşma Derneği, Kay-Der, Tüm Kayder ve Genç Develililer Derneği, Ankara’da faaliyet gösteren Develililer Derneği ve Kayseri’de faaliyet gösteren Develiler Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanları ve üyeleri ile birlikte Develinin gelişimine katkı sağlayan iş adamları ile birlikte açılış öncesinde kahvaltıda bir araya gelen vekil Dedeoğlu ve Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, yapılacak olan hizmetler hakkında istişarelerde bulundu. Develi’ye olan vefa borçlarını ödemek adına sürekli yatırımlarda bulunan iş adamlarına teşekkürlerini ileten Başkan Cabbar bu birlikteliğin daim olması dileğinde bulundu. Temel atma töreni alanına geçen heyet birliktelik tablosu sergiledi. İlk konuşmayı yapan Kayseri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, Develi’ye bu hizmetin yapılmasında emeği geçen vekil Dedeoğlu’na teşekkürlerini ileterek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Develi’ye yakışır bir hizmet binasının yapılacağını belirten Belediye Başkanı Cabbar ise, “Memleketlerine gelerek bu güçlü birlikteliğe katkı sunan şehir dışından gelmiş tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. İnşallah bu güçlü birlikteliğimiz sayesinde Develimize çok önemli yatırımlar ve hizmetler kazandıracağız. Bu tablonun baş mimarı olan vekilimiz, ağabeyimiz Sami Dedeoğlu’na şahsım ve tüm hemşehrilerim adına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Daha öncesinde sekiz farklı ilçede görev yaptığını fakat bu güçlü birlikteliği başka bir ilçede göremediğini belirterek konuşmalarına başlayan Develi Kaymakamı Murat Duru, “Huzur kenti olan Develimizin önemli geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Hemşehrilerimizin daha kaliteli hizmet göreceği bu hizmet binasının şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Programda son konuşmayı vekil Dedeoğlu yaparak mevcut devlet yatırımları hakkında özet bilgiler verdi. 1 Kasım seçimlerinde gösterilen birlikteliğin güçlenerek devam ettiğini belirten Dedeoğlu, “Seçildiğimiz günden beridir gece gündüz demeden Develimiz için hizmet üretme gayretindeyiz. Bu hususta sürekli istişare halinde olduğumuz, Develi sevdalısı başkanımız Mehmet Cabbar’a da gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah daha nice temel atma ve açılış törenlerinde bir araya gelmek temennisiyle” diyerek konuşmalarına son verdi. Develi Müftüsü Zekeriya Koçak’ın duasının ardından kesilen kurban eşliğinde temel atma butonuna basıldı.

Temel atma töreninin ardından bir hayırsever tarafından ilçede faaliyet gösteren Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine bağışlanan mamografi cihazının açılışını yapan heyet, sonrasında şirket yetkilileri ile muhabbet etti. “Birçok hastalığın erken teşhis edilmesini sağlayan mamografi cihazını hastanemiz bünyesine kazandıran hayırseverlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulunan Başkan Cabbar, Vekil Dedeoğlu başta olmak üzere Sağlık Hizmetleri Planlama Daire Başkanı Avşar Aslan, dernek yöneticileri ve hayırsever iş adamları ile birlikte Develi üzerine muhabbet etti.
Kaynak: İHA