Yemen'de Alıkonulan Gazeteciler

Yemen Gazeteciler Sendikası, Husilerin, alıkoydukları gazetecilerin sağlık durumundan sorumlu olduğunu belirtti.

Yemen Gazeteciler Sendikası, Husilerin, alıkoyduklarını gazetecilerin sağlık durumundan sorumlu olduğunu belirtti.

Sendikadan yapılan açıklamada, Haziran 2015'ten bu yana Husiler tarafından alıkonulan gazeteci Tevfik el-Mansuri'nin sağlık durumunun kötüye gittiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, kalp hastalığı ile nefes darlığı ve prostat büyümesi rahatsızlığı olan Mansuri'nin herhangi bir sağlık gözetiminden geçirilmeksizin Sana'daki Siyasi Güvenlik Cezaevinde tutulduğu kaydedildi.

Gazetecinin tedavisi için en kısa sürede hastaneye kaldırılması çağrısında bulunulan açıklamada, alıkonulan diğer gazetecilerin de kötü bir tutukluluk dönemi geçirdiğine işaret edilerek, cezaevlerinde gazetecilere yönelik hukuk ve insanlık dışı muamele kınandı.

Açıklamada, Husilerin cezaevlerindeki gazetecilerin, sağlık hizmetlerinden mahrum kaldıkları ve aile ziyaretlerinin engellendiği ifade edilerek, alıkonulan gazetecilerin bir an önce serbest bırakılması istendi.

Mart 2015'ten bu yana çatışmalarda 10'dan fazla basın mensubunun yaşamını yitirdiği ülkede, Husilerin cezaevlerinde hala 16 gazeteci tutuklu bulunuyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara destek veren devrik lider Salih yanlıları ile koalisyon güçlerinin destek verdiği yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

Kaynak: AA