Uşak'ta Yasağa Rağmen Pankart Asıl Duvar Krize Neden Oldu

Uşak’ta restore edilen tarihi bir binanın duvarlarına asılan "Hayır" sloganlı referandum pankartları, İlçe Seçim Kurulu tarafından alınan karar gereği polis ekipleri tarafından indirilmesi üzerine partililerle polis ekiplerini karşı karşıya getirdi.

Uşak merkez Burma Cami karşısında bulunan restore edilen tarihi binanın duvarına asılan “Hayır” pankartına İlçe Seçim Kurulu tarafından alınan karar gereği polis müdahale etti. Seçim kurulu kararına rağmen pankartların indirilmesine tepki gösteren CHP teşkilatı olay yerinde toplanarak polisle gergin anlar yaşadılar.

Bahsi geçen alanda pankartların asılmasına dair İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulunan AK Parti İl Başkanı Servet Kuş konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Söz konusu pankartlar İlçe Seçim Kurulu tarafından alınan karar gereği indirilmiştir. Seçim kurulunun bu konuda kararı açık ve nettir. Hiçbir siyasi parti, il başkanları veya milletvekilleri, inşaat halindeki bir yapıya pankart asamaz bu bizim içinde geçerlidir. CHP mağdur rolü yaparak prim yapmaya çalışıyor. Karar çok uzun bir süre önce kendilerine tebliğ edilmesine rağmen, pankartları indirmediler ve hukuk da gereğini yaptı. CHP hukuku çiğnediğini inkar ediyor ve mağduru oynuyor" ifadelerini kullandı.

CHP cephesi ise hukuki haklarını kullanacağını belirterek, pankartları önünde nöbet tutmaya başladılar.
Kaynak: İHA