Ünüvar Açıklaması 'Kavganın, Krizin Olduğu Ülkeye Yatırım Gelmez'

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, vatandaşa sunulan hizmetlerin aksamadan devam etmesi için yatırımların hızlanması ve Türkiye’nin gelirlerinin artması gerektiğini belirterek, bunun da kavga ve kriz ihtimalini ortadan kaldıracak Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemi ile daha çabuk sağlanabileceğini söyledi.

Ünüvar Açıklaması 'Kavganın, Krizin Olduğu Ülkeye Yatırım Gelmez'


Çukurova ilçesinin çeşitli mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelerek anayasa değişikliğine ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Ünüvar, Türkiye’nin bugün 3 milyon civarında Suriyeliyi misafir ettiğine dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Bizler tarihin ilk çağından bu yana bütün dünyaya güzellikler götürmüş bir milletin evlatlarıyız. Düşenin elinden tuttuğumuzu, mağdurun ve mazlumun yanında olduğumuzu bütün tarih kitapları yazar. Biz bununla övünüyoruz. Çünkü Türk milletinin asil bir millet olduğunu biliyoruz. Asalet sadece varda değil, darda da belli olur. Belki darda, sıkıntıda daha çok belli olur. Bizler böyle bir milletin evladı olduğumuz için ne kadar gururlansak azdır. Ama bizim millet olarak yaptığımız güzellikleri yapamayanlar, bizi kıskanıyorlar. Bize çelme atmaya çalışıyorlar. Bırakın o zalim diktatör Esad’ın milletin üzerine bomba atmasını kınamayı, ‘Niçin o Suriyelilere kapınızı açtınız?’ diye bize hesap sormaya kalkıyorlar. Biz onlara el uzatarak onların duasını da almış oluyoruz. Biz onlara bazı imkanlar sağlıyoruz ama o imkanlar bizim kendi vatandaşlarımızdan kısıtlanarak yapılan bir şey değil. Allah onun bereketini de veriyor. 15 Temmuz gecesi 249 tane vatan evladının şehit, 2200 tane vatan evladının gazi olmasına rağmen hainlerin bu ülkeyi işgal edememesi, belki de elini tuttuğumuz bir mağdurun, mazlumun duası sayesindedir.”

Siyasetçinin temel görevinin ülkesine her alanda yeni güzellikler kazandırmak olduğunun altını çizen Ünüvar, “Bizler bu ülkeyi, sadece merhameti ile değil; sanayisi, tarımı, ticareti, sağlığı ve eğitimiyle büyütmek durumundayız. Bizler bunun için çalışıyoruz” dedi.



“Her alanda çok güzel işler yaptık”

AK Parti’nin başta sağlık olmak üzere her alanda güzel hizmetler yaptığına dikkat çeken Ünüvar, şöyle devam etti:

“Geçmişte gazetelerin üçüncü sayfalarında sağlıkla ilgili skandal haberlerini okurken, bugün gazetelerin birinci sayfalarında sağlığın başarı hikayelerini okuyoruz. Çünkü sağlığı çok iyi bilen ve çok seven bir Cumhurbaşkanımız var. Recep Tayyip Erdoğan, Allah ondan razı olsun, hasta vatandaşı için gözyaşı döken, ‘onun için elimizde hangi imkan varsa seferber edin’ diye bizlere talimat veren bir devlet adamı. O sebeple biz sağlıkta çok güzel şeyler yaptık. Geçmişte bir Avrupa ülkesinin, Türkiye’ye seyahat ederken rahatsızlanan, kaza geçiren bir vatandaşı ya da ülkesinde yaşayan Türk vatandaşı için uçak gönderdiğine şahit olduğumuzda ‘adamlar yapıyor’ diye konuşurduk, şimdi hamdolsun bunu biz de yapabiliyoruz. Anadolu’nun en ücra köşesine ambulans helikopter gönderiyoruz. Sadece Türkiye’de mi var? Hayır. Mesela Suudi Arabistan’da bir hacımız yoğun bakım hastası ve orada kalmak istemiyor; hemen uçağımızı gönderiyoruz ve Türkiye’ye getiriyoruz. Güçlü devlet olmanın yolu budur. Büyük devletseniz o vatandaşınızı alır, ülkeye getirir tedavisine başlarsınız. Hamdolsun biz bunları başardık.”

“Adana şehir hastanesi yakında bitecek”

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, yollar, hava alanları, köprüler; bunların her birinin Türkiye’yi büyük devlet yapan önemli yatırımlar olduğunu ifade ederek, “Bunları gururla anlatıyoruz. Her yerde devasa şehir hastaneleri yapıyoruz. İçel’de 1300 yataklı şehir hastanemizi açtık. Beş yıldızlı otelden daha konforlu. Adana Şehir Hastanesi yüzde 80’ler civarında, yakında bitecek. İnşallah yılsonuna doğru oranın da açılışını yapacağız. 2 gün önce Sayın Başbakanımız Isparta’da şehir hastanesinin açılışını yaptı, Yozgat’ta hastane hizmete başladı.

‘Peki hocam, bu imkanları nereden buluyorsunuz? Yurt dışından mı transfer ediyorsunuz?’ diyebilirsiniz. Hayır. Kendi vatandaşımızın alınteri ve bu vatan toprağında üretilenlerin bereketi. Sizler iş yapmayı düşünürseniz Allah da size onu nasip eder. Sayın Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz günlerde çok güzel bir sözüne şahit oldum. Aynen ifadesi şuydu; kader gayrete aşıktır. Yani sizin gayretiniz varsa kader de sizin o yolunuzdaki yönünüzü açar” şeklinde konuştu.



“Yüzde 51 almak isteyen milleti ikna edecek”

16 Nisan’da oylanacak anayasa değişikliği ile esasında ipin milletin eline verildiğine işaret eden Ünüvar, “Bir defa anayasadaki en temel değişiklik; bundan sonra sizi yönetecek, yönetmesini düşündüğünüz cumhurbaşkanını yüzde 50 artı bir oyla kendiniz seçeceksiniz. Yüzde 51’den fazla oy almak öyle kolay değildir; insanlar arasında ayrım yapmadan herkesi kucaklamayı gerektirir. Ve insanlara hizmet etmeyi gerektirir. Hizmet edeceğinize inandırmayı gerektirir. İnsanlara başı açık-başı kapalı demeden, zengin-fakir demeden, doğulu-batılı demeden, Kürt-Türk, alevi-sunni ayrımı yapmadan kucaklamayı gerektirir. İlaveten ‘ben eğitimde, sağlıkta, ticarette, tarımda sanayide dış politikada bunları yapacağım’ demeyi ve vatandaşı ikna etmeyi gerektirir” dedi.



Bu milletin, geçmişte kendisini ikna edenleri daima iktidara getirdiğini ve onları baş tacı yaptığını vurgulayan Ünüvar, “Niçin Menderes’i unutmuyoruz? Çünkü çok güzel hizmetler yapmış. Niçin Özal’ı unutmuyoruz? ‘Ben Türkiye’yi dünyaya açacağım’ demiş, vatandaşı ikna etmiş, vatandaş da onu iktidara getirmiş. İşte bugün Recep Tayyip Erdoğan’ı 15 yıldır sürekli iktidarda tutan, milletimizin ona olan sevgisi ve onun milletimize olan hizmet aşkıdır. O yüzden yüzde 51 oy alabilmek için toplumu kucaklamak ve güzel hizmetler yapmaya ikna etmek gerekir. Kim ikna ederse başımızın tacıdır” ifadelerini kullandı.

“Fantastik iddialara gülüp geçin”

“Siyasetin en temel amacı insanlara hizmet etmek, insanların yaşadığı güzelliklerin sayısını artırmak ise, bizim anayasa değişikliği ile getirdiğimiz yeni Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemi o güzellikleri artırmak içindir” diyen Ünüvar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sizin daha fazla onayınızı almış, yetkili, güçlü ama denetlenebilir bir cumhurbaşkanı olacak. Cumhurbaşkanını parlamento denetleyecek. Bugüne kadar size hep güzellikler yapmış AK Parti, bundan sonra da sizin için yine güzellikler getirecek işler yapacak. Bu konuda kalbinizi ferah tutmanızı, ‘bir gün kalkacaksınız ki muhtarlıklar kapanacak’ ifadesine gülüp geçmenizi rica ediyorum. Çünkü muhtarlıklar kanunla kurulmuştur, kanunla kapanır. Cumhurbaşkanının muhtarlıkları kapatmak gibi bir yetkisi söz konusu değildir. Lokantaları kapatmak gibi ne arzusu ne yetkisi söz konusudur. Yani bu fantezileri artırabilirsiniz; yarın ‘yolunuzu, stadyumu, sinemayı ve tiyatroyu da kapatabilirler’ gibi fantastik ve komik iddialarda da bulunabilirler. Bunlara da lütfen gülüp geçin.”

“Kavgalı eve kız vermezler”

Cumhurbaşkanlığı hükumet sisteminin yetki karmaşasını ortadan kaldıracağını ifade eden Ünüvar, “Kavgalı eve kız vermezler. Kavganın, tartışmanın, krizin olduğu ülkeye de yatırım yapmazlar. Yurt dışından insanlar gelip yatırım yapacaklar ki istihdam olsun, üretim ve ihracat artsın, işsizlik azalsın. Peki bu gelirin artması neden bu kadar önemli? Çünkü geliriniz artmazsa harcama yapamazsınız. Geçmişle mukayese edildiğinde her alanda çok çok iyi konumdayız. Devletimiz 500 binin üzerinde engelli vatandaşımıza maaş ödüyor. Rehabilitasyon hizmetleri var. Helikopter ambulans, uçak ambulans var. Çocukların ders kitapları masanın üzerine konuyor. Bunların olması için gelirin artması, yatırımın olması gerekiyor. Yatırımın artması için de huzurun olması gerekiyor. Krize müsait olmayan bir yapının olması gerekiyor. Şimdi bu kavgaların yaşanmaması o yüzden çok çok önemli” diye konuştu.



“Kavganın sebebini ortadan kaldıracağız”

Ünüvar, AK Parti döneminde krizin olmadığını, cumhurbaşkanı ile başbakan arasında bir uyum olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Korkumuz şu. Geçmişte çok kavga olduğu için gelecekte de mevcut sistemle bu kavgaların olma ihtimali var. Seçilmiş cumhurbaşkanı ile seçilmiş başbakan arasında ‘o yetki senin, bu yetki benim’ kavgası çıkabilir. Kavga çıkarsa yatırımlar gider, yatırımlar giderse gelirlerimiz düşer, gelirlerimiz düşerse vatandaşın aldığı hizmet geriye gider. O halde bizim bu kavganın sebebi olan hususu ortadan kaldırmamız lazım. 16 Nisan’da güçlü şekilde ‘evet’ dememiz lazım. Çünkü evet, ülkemizi daha güçlü, milletimizi daha mutlu ve huzurlu yapacaktır.”
Kaynak: İHA