Türk Telekom'da LTE'nin Mobil Veri Trafiğindeki Payı Yüzde 25'E Çıktı

Mobil iletişimde LTE teknolojisine geçişin birinci yılı dolarken, Türk Telekom'da LTE'nin toplam mobil veri trafiğindeki payı yüzde 25'e ulaştı.

Mobil iletişimde LTE teknolojisine geçişin birinci yılı dolarken, Türk Telekom'da LTE'nin toplam mobil veri trafiğindeki payı yüzde 25'e yükseldi

Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun önderliğinde geçen yıl Türkiye'de hayata geçirilen LTE teknolojisinin birinci yıl dönümünde, Türk Telekomlular birbirinden farklı tarifelerle mobil iletişim imkanından faydalandı.

Yıl boyunca Türk Telekomlular en çok Gel Dene Tarifeleri, Prime müşterilerine sunulan özel minimum 8 GB dataya sahip Ultra Tarifeleri ve gençlik markası Selfy'ye özel Mor Tarifeleri tercih etti. Faturasız hat kullanıcılarının tercihi ise Bol ve Hızlı 5 GB ve Yeni Yıl 6 GB paketleri oldu.

Geçen yılın son çeyrek verilerine göre akıllı telefon penetrasyonunda rakiplerinin ortalama yüzde 67'lik penetrasyonuna karşın yüzde 75 penetrasyon ile Türkiye'de lider olan Türk Telekom'un halihazırda akıllı telefon sahibi müşterilerinin yüzde 53'ü ise LTE uyumlu cihaz kullanıyor.

-En çok LTE kullanan iller İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya

Türk Telekom'da LTE'nin toplam mobil veri trafiğindeki payı yüzde 25'e ulaşırken, LTE kullanıcıları ortalama aylık 3,9 GB oranında veri kullandı.

En çok LTE kullanan iller ise sırasıyla, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya oldu.

Sesin gelişimindeki son nokta olarak tanımlanan VoLTE teknolojisini de LTE'ye geçişle beraber aynı anda kullanıma sunan Türk Telekom, bu sayede kullanıcılara HD+ kalitesinde sesli ve görüntülü konuşma imkanı da sağlıyor.

Kullanıcılar HD+ görüşmeleri internet paketi kotalarından düşmeden, normal dakika paketi üzerinden yapabiliyor.

-LTE ile saniyeler içerisinde şarkı indirebiliyor

Türk Telekom, LTE ile müşterilerinin sadece yüksek hızda internet ihtiyacını değil, aynı zamanda dijital içerik ve mobil uygulama çözümleriyle de hayatlarını kolaylaştırıyor.

4 Ekran deneyimine sahip Türk Telekom Tivibu platformu, yüksek görüntü kalitesi ve lider teknolojik özellikleriyle, kullanıcılarının evlerinde izlemeye başladıkları içeriklere Tivibu GO mobil uygulaması ile istedikleri yerden izlemeye devam etmelerini sağlıyor.

Türk Telekom kullanıcıları ayrıca Türkiye'nin en geniş yerli müzik arşivine sahip Türk Telekom Müzik'te LTE ile saniyeler içerisinde şarkı indirebiliyor.

Wirofon'la ise kullanıcılar görüntülü görüşmelerini adeta bir aradaymışçasına HD kalitede görüntülü olarak yapabiliyor. Yüksek hızdaki internet kalitesi ile birlikte sunulan Türk Telekom Bulut hizmetiyle ise kullanıcılar fotoğraf, video ve dosyalarını bulut üzerine çok daha kolay depolayabiliyor ve diledikleri yerden ulaşabiliyor.

Türk Telekom ayrıca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından mobil haberleşme altyapısı olmayan bin 472 yerleşim yerine bu hizmetin götürülmesi için yapılan ihaleye Vodafone birlikte katılarak en iyi teklifi verdi.

Türk Telekom ve Vodafone, Türkiye'de mobil iletişim hizmetinden faydalanmayan hiçbir yerleşim yerinin kalmaması için görevlendirilmeleri halinde birlikte bu altyapı çalışmasını gerçekleştirmek amacıyla ilk adımı atmış oldu.

-'Yüzde 75'lik akıllı telefon penetrasyon oranımızla pazarda lider konumda bulunuyoruz'

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Doğan, LTE teknolojisine geçişin birinci yıl dönümünde müşterilerinin LTE'yi çok sevdiğini gördüklerini, hızlı mobil internetin keyfini her yerde yaşadıklarını bildirdi.

Altyapılarının gücü ve GiGA LTE teknolojisiyle, müşterilerinin iletişim ve eğlence ihtiyaçlarına, istedikleri yerden istedikleri zaman dünyanın en yüksek hız ve kapasite deneyimi ile ulaşabildiğini belirten Doğan, 'Sunduğumuz LTE sadece yüksek hızlı internet erişimi değil aynı zamanda HD kalitesinde mobil televizyon deneyimi, büyük şehirlerin yanı sıra kırsal bölgelerde dahi yüksek performanslı ve kesintisiz iletişim olanağı ve sabit internette olduğu gibi mobilde de yüksek veri indirme ve yükleme hızı ve kalitesi sunuyor.' ifadelerini kullandı.

Doğan, Türkiye'nin tamamında sundukları LTE teknolojisi sayesinde kaliteli iletişim sunmanın gururunu yaşadıklarını vurgulayarak, şunları da kaydetti:

'Yüzde 75'lik akıllı telefon penetrasyon oranımızla pazarda lider konumda bulunuyoruz. Akıllı cihaz kullanımının artmasıyla birlikte LTE teknolojisiyle her geçen gün daha fazla müşterimiz tanışıyor ve bu yeni teknolojinin nimetlerinden faydalanıyor. Müşterilerimizi en yeni teknolojilerle buluşturmanın gururunu yaşarken, başta 5G olmak üzere geleceğin teknolojileri için çalışmalarımızı da aralıksız sürdürüyoruz.'
Kaynak: AA