Tokatlı Kadınlardan 'OKU-YORUM' Etkinliği

Tokatlı kadınlar kurdukları ’OKU-YORUM Tokat Kitap Grubu’ çatısı altında her ay bir kitap okuyarak düzenledikleri toplantılarda bu kitapları yorumluyor.

Tokatlı Kadınlardan 'OKU-YORUM' Etkinliği
Tokatlı kadınlar kurdukları kitap grubuyla okumanın önemine dikkat çekiyor. 2015 yılında 5 kişiyle başlayan ve bugün 60 üyesi olan ’OKU-YORUM Tokat Kitap Grubu’ üyeleri her ay düzenli olarak bir araya geliyor. Ortaklaşa alınan kararla seçilen kitabı ay içerisinde gruba bağlı tüm üyeler okuyup bitiriyor. Sonrasında ise yapılan 1.5 saatlik buluşmada bu kitap her üye tarafından yorumlanıyor.

Tokat’a 2014 yılında yaptığı evlilik sonrasında gelen Makine Mühendisi Nurdan Sağol, bağımlısı olduğu kitap okuma alışkanlığını Tokatlı 5 arkadaşıyla birlikte okuduklarını yorumlayarak geliştirmeye başladıklarını söyledi.

Sağol,"2 seneye yakın bir sürede ise sayımız 60 kişiye ulaştı. Etkinliğimizin çok daha verimli olabilmesi için bu 60 kişiyi 30’ar kişilik gruplara böldük. Zaman zaman üniversite öğrencileri de bizlere katılıyor olsa da ortalama sayımızı 60 olarak söyleyebiliriz. Grubumuz içerisinde benim gibi kitap kurdu arkadaşlar olduğu gibi daha önce hiç kitap okumamış arkadaşlarımız da vardı. Geliştirdiğimiz bu sitemle hiç kitap okumamış bir bayan yılda hem 12 kitap okumuş oluyor, hem de aynı kitabın 30 farklı gözden yorumlarını dinliyor. Grubumuz; her eğitim seviyesinden, çalışan-çalışmayan, evli-bekar, farklı siyasi parti destekçisi, her yaştan, giyim tarzları birbirinden farklı, çeşitli mesleklerden olan bayanlardan oluşuyor. Bu renklilik hoşumuza gidiyor ve kitabı her açıdan değerlendirmemize çok yardımcı oluyor" şeklinde konuştu.

Grup üyesi hanımların sadece kitap okuma-yorumlama günlerinde değil, sosyal hayatta da birlikteliklerine devam ettiklerini söyleyen Sağol,"Doğumlarda, ölümlerde birlikte olmaya çalışıyoruz. Tiyatro, sinema, geziler, tema vakfı ile etkinlikler, fotoğrafçılık kursu, diksiyon kursu, hızlı okuma kursu, kitap fuarı gezileri gibi etkinliklerde de hep beraberiz. Birbirimize çok şey katıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA