Siyer Yarışması'nda Binlerce Öğrenci Ter Döktü

Başakşehir Belediyesi Bilgi Evleri 6’ncı Siyer Yarışması, 5 bin öğrencinin katılımı ile yapıldı. 5 ilçe okulunda eş zamanlı olarak yapılan sınava ilkokul ve ortaokul öğrencileri katıldı.

Siyer Yarışması'nda Binlerce Öğrenci Ter Döktü
Başakşehir Belediyesinin 7 Bilgi Evine kayıtlı ilçe okul öğrencileri arasında yapılan Bilgi Evleri Arası 6’ncı Siyer Yarışması’nın ilk ayağı olan genel sınavda 5 bin öğrenci ter döktü. 3’üncü ve 4’üncü sınıflar birinci, 5’inci ve 6’ncı sınıflar ikinci, 7’nci ve 8’inci sınıflar üçüncü grup olmak üzere üç kategoride yapılan sınav, Hacı Ali Osman Gül İlkokulu, Ahmet Kabaklı İlkokulu, Cahit Zarifoğlu İlkokulu, Şeyh Şamil İmam Hatip Ortaokulunda eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

2 saat süren sınavda öğrencilere 100 soru soruldu. Sınav sonuçlarının bir hafta içerisinde açıklanacağı belirtilirken, sınavda dereceye giren her bir bilgi evinden 3 öğrenci finalde yarışmaya hak kazanacak. 7 Mayıs Cuma günü yapılacak olan yarışmada 7 bilgi evinin finalisti ter dökecek.

"Şuan Peygamber Efendimiz için ter döken 5 bin öğrencimiz var"

Peygamber Efendimizin hayatını çocuklara öğretmenin çok güzel bir duygu olduğunu belirten Cevdet Kılıçlar Bilgievi Siyer Hocası Onur Kesepara, "Başakşehir Bilgi Evleri olarak 6 yıldır siyer yarışması yapıyoruz. Derslerimizde Peygamber Efendimizi okuyoruz, öğreniyoruz çocuklarımıza birlikte. Onun hayatından örnek, ahlakından kendimize dersler çıkartıyoruz. Toplam 5 okulda sınavımızı yapıyoruz. Şuan Peygamber Efendimiz için ter döken 5 bin öğrencimiz var. Allah’a hamdolsun Bilgi Evlerimizde, Başakşehir Belediyesi olarak böyle bir hizmet veriyoruz evlatlarımıza. Haftanın 7 günü Bilgi Evlerimiz açık. 7 günü de siyer derslerimiz devam ediyor. Bu sınav ilk aşama. Daha sonra her Bilgi Evini temsil eden ilk 3 öğrenciyi 7 Mayıs’ta büyük bir salonda final yarışması yapacağız ve dereceye girenlere ödüllerimizi vereceğiz" diye konuştu.



"Çok heyecanlıyım"

Çok heyecanlı olduğunu söyleyen Emine Kılış, "Bilgi Evindeki siyer yarışmasına girmek için geldim. İnşallah kazanacağım. Yaklaşık 2 aydır bu sınav için hazırlanıyorum. Bize bir soru bankası kitabı vermişlerdi. O soru bankası kitabını okudum, bitirdim" dedi.

Kaynak: İHA