Simav Kaymakamı, MYO Öğrencileriyle 'Kariyer Günleri'nde Buluştu

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Meslek Yüksekokulu ‘Kariyer Günleri’ kapsamında, ilk olarak Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, öğrencilerle bir araya geldi. Kaymakamlık mesleğinin tanıtımı ile başlayan söyleşi, meslek hakkındaki önerilerle devam etti.

Simav Kaymakamı, MYO Öğrencileriyle 'Kariyer Günleri'nde Buluştu
Yerel yönetimler bölümü öğrencilerinin katıldığı ‘Kariyer Günleri’ etkinliği, Dumlupınar Üniversitesi Dr. İbrahim Naci Eren yerleşkesi salonunda yapıldı. Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Kaymakamlık mesleğini seçme sebebini, okul yıllarında gördüğü bir valinin sözlerinden etkilenerek karar verdiğini söyledi, mesleği hakkında bilgi vererek, öğrencilik ve meslek yaşamı ile ilgili tecrübelerini, anılarını paylaştı. Halim, “Kaymakamlık mesleğinin en önemli özelliği dinlemek ve anlamaktır. Sizler de mesleğinizde başarılı olabilmeniz için çok çalışmanız gerekir. Türkiye 2023 hedeflerine sizlerle ulaşacak, bunun sorumluluğu ile araştırmacı bir ruhla çok kitap okuyun, merak ettiğiniz her türlü mesleki sorunun cevabı için Kaymakamlık makamının kapıları silere her zaman açıktır” dedi.

Simav Meslek Yüksekokulu Müdürü Rüştü Güntürkün, ‘Kariyer Günleri’ etkinliğine katılımlarından dolayı, Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim’e teşekkür etti. (MEİ-EFE)
Kaynak: İHA