Perican Bayar Açıklaması 'Uyuşturucunun Temelinde Bozuk Aile Yapısı Var'

Psikolog Profesör Doktor Perican Bayar, ebeveynlerin çocuklarla sağlıklı iletişim kuramamasının uyuşturucuya eğilimde önemli bir rol oynadığını söyleyerek, “Uyuşturucu kullanan kişilerin temelinde bozuk bir aile yapısı var” dedi.

IAAF Çocuk Atletizmi Antrenör Eğitim Semineri’nde açıklamalarda bulunan Perican Bayar, anne ve babaların çocuklarına yeterli ilgiyi göstermediği takdirde sağlıklı bir toplumun oluşamayacağını ifade etti.



“Ebeveynlerin çocuklarla sağlıklı bir şekilde iletişime girememesi”

Psikolog Prof. Dr. Perican Bayar, uyuşturucu kullanan kişilerin temelinde bozuk bir aile yapısının olduğunu dile getirerek, “Ebeveynlerin çocuklarla sağlıklı bir şekilde iletişime girememesi, toplum içindeki bir takım aksaklıklar çocukların topluma kazandırılması sürecindeki aksaklıklar bunların tamamı uyuşturucuya çocukları yönlendiriyor. Özeline bakarsak sevgisizlik de diyebiliriz. Anne-baba çocukla yeterince ilgilenmez, sevgi göstermez, eğitimiyle yeterince ilgilenmemesi durumunda sağlıklı toplum oluşmayacaktır. Bunun bir ucu da dönüp dolaşıp uyuşturucuya dayanıyor” diye konuştu.



“Uyuşturucu kullanan çocuklar sevgisiz yetişen çocuklar”

Uyuşturucu kullanan çocukların sevgisiz çocuklar olduğunu söyleyen Bayar, “Bu çocuklar sevgi gereksinimi isteyen çocuklardır. Sevilmedikleri, ilgilenilmedikleri, atıl oldukları, değersiz oldukları yaklaşımıyla bu tip şeyleri arkadaşları aracılığıyla başlarlar. Bundan sonrası da zaten dipsiz bir kuyu ve geri dönülmeyen bir süreç. Uyuşturucu kullandıkları periyot içerisindeki durumda uyuşturucu şunu yapıyor, kişiyi afyonluyor, düşünmüyor, görmüyor, bilmiyor ve etkisiyle zevk aldığını sandığı bir ortamda gerçek dünyadan bağımsız kopuk bir şekilde hayatını sürdürüyor” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA