Palandöken'de Nisan Ayında Kayak Keyfi

Akdeniz sahillerinde denize girilirken, Erzurumlular ise Palandöken Kayak Merkezinde kayak yapabilmenin keyfini yaşıyor.

Palandöken'de Nisan Ayında Kayak Keyfi
Erzurum kent merkezine 5 dakika uzaklıkta ve deniz seviyesinden 3 bin 156 metre yükseklikteki Palandöken Kayak Merkezine ilgi, havaların ısınması ile birlikte daha da arttı. Kar kalınlığının yer yer 1 metreyi bulduğu Palandöken’de kayak sezonu ile birlikte çeşitli sportif faaliyetler de devam ediyor. Cıvıl cıvıl olan Palandöken’de sezonun nisan ayının sonuna kadar devam edeceği belirtildi. Yakıcı güneşi, manzarası ve pistleri ile kayağa doyamayanları Erzurum’a davet eden kayakçılar, "Türkiye’nin güney illerinde denize girilirken burada kayak sezonu hala devam ediyor. Bu aylarda kayağın keyfi bir başka oluyor. Pistlerden kar kalkana kadar Palandöken’deyiz. Kayağa doymayan herkesi bekliyoruz. Bu sevinç ve mutluluğu herkesin yaşamasını istiyoruz" diye konuştu.



Gazeteciler Palandöken Kayak Merkezinde düşe kalka kayak keyfi yaşadı

Kentte görev yapan ve kayak bilmeyen gazeteciler de Erzurum Büyükşehir Belediyesince düzenlenen organizasyonda kayak yapmayı öğrendi. Kayak hocaları nezaretinde kayak yapmayı öğrenen gazeteciler keyifli anlar yaşadı.

Nisan ayında kayak yapmanın tadını çıkardıklarını belirten gazeteciler, "Batıda deniz sefası Erzurum’da kayak keyfi. Kar kalkana kadar Palandöken’de kayak bitmez" dedi.

Kaynak: İHA