Oklar, Bu Kez Ulu Fatih'in Anısına Yaydan Fırladı

Edirne’de doğup büyüyen, İstanbul’u fethederek çağ kapatıp çağ açarak tarihe ismini altın harflerle yazdıran Fatih Sultan Mehmet’in, doğumunun 585’inci yıl dönümü, spor etkinlikleri ile kutlandı.

Oklar, Bu Kez Ulu Fatih'in Anısına Yaydan Fırladı
Edirne Valiliği ve Fatih Sultan Mehmet Vakfı üniversitesi tarafından 30-31 Mart ve 1 Nisan tarihleri arasından düzenlenen Fatih Sultan Mehmet’in doğumunun 585’inci anma programlarının sonuncusu, Atatürk heykeli önünde düzenlenen alanda gerçekleştirildi.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan sporcular, Osmanlıdan günümüze yansıyan geleneksel spor dalları ile ilgili halka mini gösteriler sundu.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, İstanbul’u fethederek, çağ kapatıp çağ açarak tarihe ismini altın harflerle yazdıran Fatih Sultan Mehmet’in doğum yıl dönümünün Edirne’de coşkuyla kutlandığını belirterek, "Osmanlıdan günümüze yansıyan geleneksel okçuluk, yağlı güreş, kucak güreşi, aba güreşi, matrak ve ağaç güreşi gibi birçok spor dalımızı burada sporcularımız vatandaşlarımıza bugünün anısına bir kez daha hatırlatıyor. Tüm sporcularımız bu vesile ile spor hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA