Nişantaşı Üniversitesi Londra'dan Sonra Dublin'de

İstanbul Eğitim ve Kariyer Fuarı’nda üniversite tercihi yapacak öğrencileri ağırlayan Nişantaşı Üniversitesi Londra Dil Uygulama Merkezinden sonra Dublin’de de açtıkları Dil Uygulama Merkezinin müjdesini verdi.

Nişantaşı Üniversitesi Londra'dan Sonra Dublin'de
EKET Fuarcılık, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı desteği ile 30-31 Mart 2017 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde İstanbul Eğitim ve Kariyer Fuarı gerçekleşti. Organizasyonun ziyaretçileri arasında bu yıl üniversite sınavlarına ilk defa girecek öğrenci adayları, yeni mezunlar, üniversite ve yüksek lisans öğrencileri oldu. 84 eğitim kurumunun ve 35 bin öğrencinin katılım sağladığı fuarda Nişantaşı Üniversitesi de tercih yapacak öğrencileri standında ağırladı. Özellikle Londra Dil Uygulama Merkezi ile öğrencilerinin yoğun ilgisini çeken Nişantaşı Üniversitesi Dublin’de açtıkları Dil Uygulama Merkezine mayıs ayında öğrenci gönderimi yapmaya başlayacaklarının müjdesini verdi.

Yıl boyunca bütün eğitim fuarlarında Türkiye’nin her yerinde üniversite tercihi yapacak olan öğrencilerle buluşan Nişantaşı Üniversitesi, İstanbul Eğitim ve Kariyer Fuarı’nda da hem öğrencilere rehberlik yaptı hem de YGS sonrası LYS’ye girecek olan öğrencilere motivasyon seminerleri verdi.

YGS’de 150 ile 180 arası puan alan öğrencilere Nişantaşı Üniversitesi’nden fırsatlar

Öğrencilerle “Sınava Doğru” semineri ile buluşan ve özellikle motivasyonları konuşundan onlara tavsiyelerde bulunan Nişantaşı Üniversitesi Kurumsal İletişim Daire Başkanı Dilek Sevtap Gürbüz, YGS’de 150 ile 180 arası puan alan öğrencilere üniversite olarak bir takım olanaklar sunduklarını vurguladı. Dilek Sevtap Gürbüz konuyla ilgili olarak, "Bugün YGS sonrası öğrencilerin başarı sıralamalarıyla, puanlarıyla ilgili ciddi sorunları var. 150 ile 180 arası puanı olan öğrenciler için üniversite olarak bir takım olanaklar sağlıyoruz. Onları yetenek sınavlarına hazırlamak üzere kurslar açıyoruz. Hem bu kursların bilgisini verip hem de 180 üzeri puan alan ve LYS’ye hazırlanan öğrencilere motivasyon seminerleri vereceğim. Hayatta her şeyin üniversite olduğu gerçeği ile hareket ettikleri bu dönemde onların gireceği sınavda motivasyonlarının yüksek olması başarılarını da etkileyecek. Sonuçta bu motivasyonla elde ettikleri başarının bir ömür boyu taşıyacakları unvanlarını etiket olarak kullanacaklar" dedi.



"Artık sadece üniversite mezunu olmak bir işe yaramıyor"

Gürbüz aynı zamanda özellikle üniversite olarak dil eğitimine çok önem verdiklerini ifade ederek, "Biz Türkiye’nin birçok yerinde eğitim ve kariyer fuarları ile aday öğrencilerimize hem doğru meslek seçimi hem seçeceği meslekle ilgili hem de çizeceği kariyer haritası ile ilgili bilgiler vermek üzere fuarlara katılıyoruz. Artık biliyorsunuz ki sadece üniversite mezunu olmak hiçbir şey ifade etmiyor. Bu yüzden üniversite olarak ‘Haydi Türkiye İngilizce Öğreniyoruz’ sloganıyla ‘Nish Learning’ uygulamasını hayata geçirdik. İş ve kariyer planlamalarında artık 1 dil değil 2-3 farklı dil isteniliyor. Dolayısıyla farklı ülkelerde olmayı amaçlamamızın amacı da herkesin kendi imkanları ölçüsünde sağlayabileceği tüm imkanları kullanarak bizim de vereceğimiz ücretsiz eğitim desteği ile yabancı dil öğrenmesine katkıda bulunmak" şeklinde konuştu.



"Öğrenciler ilk aydan dil bakımından gündelik hayatlarını idare edebiliyorlar"

Nişantaşı Eğitim Fuarları Koordinatörü Hatice Karataş da Londra ve Dublin’de bulunan Dil Uygulama Merkezleri hakkında bilgilendirmeler de bulunarak, "Londra’daki ilk giden öğrenci grubumuz ilk ayını doldurmak üzere. 2 ayları daha var. Fakat ilk ayı itibariyle dil bakımından öğrencilerimiz şuan kendi gündelik hayatlarını idare edebiliyorlar. Yani dil kullanımı açısından o seviyeye geldiler. Çünkü uygulama içinde daha rahat ve daha çabuk öğreniyorlar. Aldıkları dersleri direk pratik olarak yaşamın içinde uygulama şansı elde ediyorlar. Çok memnun durumdalar. Çünkü bugüne kadar yabancı dil öğrenmenin çok eziyetli odluğunu düşünüyorlardı. Ama şuan o ülkede oldukları için eğlenceli ve renkli taraflarını da yaşadıklarından daha hızlı bir öğrenim sürecindeler" diye konuştu.



"İngilizce öğrenme konusunda büyük bir adım atmış oluyoruz"

Dublin’de açılan ve mayıs ayında da ilk öğrencilerin gönderileceği Dil Uygulama Merkezi için de bilgilendirmelerde bulunan Hatice Karataş aynı zamanda, "’Nish London’dan sonra ‘Nish Dublin’ de ikinci dünya şehrimizde iyi İngilizce eğitimimizi vermeye devam ediyoruz. Bundan sonraki süreçlerde belki bir Paris belki bir Dubai belki de Köln’de aynı uygulamalar olacak. Bu konuda Nişantaşı Üniversitesi olarak iyi İngilizce konusunda büyük bir adım atmış oluyoruz. Kendi öğrencilerimize bu İngilizce öğrenme fobisinden kurtarmaya çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA