Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Uslu Açıklaması '15 Temmuz Darbe Girişimi Kilis'ten Başlamış'

Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, 15 Temmuz öncesi Kilis’e 181 tane roket atıldığını belirterek, “Düşmedi, atıldı. 15 Temmuz sonrası gördük ki esas darbe Kilis’ten başlamış. Ve ne oldu 15 Temmuz darbe girişiminin, işgal hareketinin olduğu bu milletin cesur yürekli yiğitleri, bu darbeyi ‘darbe yaparak’, ezdi geçti” dedi.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Uslu Açıklaması '15 Temmuz Darbe Girişimi Kilis'ten Başlamış'
7 Aralık Üniversitesi Uygulama Oteli Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen "Memur-Sen’e Davet, Tercihimiz Evet" programına Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, Bem-Bir- Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, Memur-Sen İl Temsilcisi Bekir Şen, Memur-Sen’e bağlı sendikaların temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra Memur-Sen Kilis Temsilcisi Bekir Şen bir konuşma yaptı. Daha sonra konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, “16 Nnisa’nda Kilisliler, milletten yana, ümmetten yana, bütün mazlumlardan yana evet diyecektir” dedi.

15 Temmuz’da insanların üzerine roketler, bombalar atıldığını, tanklardan ateş açıldığını ifade eden Uslu, “Ama ondan önce Kilis’e 181 tane roket atıldı. ‘Düşmedi’, atıldı. 15 Temmuz sonrası gördük ki esas darbe Kilis’ten başlamış ve ne oldu 15 Temmuz darbe girişiminin, işgal hareketinin olduğu bu milletin cesur yürekli yiğitleri, bu darbeyi ‘darbe yaparak’, ezdi geçti. Kilis’e, Gaziantep’e, bütün Türkiye’ye huzur operasyonu başlatıldı. Fırat Kalkanı operasyonu başladı.

O zamandan bu yana buraya atılan bir şey var mı? Psikolojinizde bir sıkıntı, endişe var mı? Rahatça pazarda çarşıda dolaşabiliyorsunuz. İşte darbe girişimi, darbe kalkışması, işgal hareketi Kilis’ten başladı.

15 Temmuz’dan çok önce ve Başkomutan onay yetkisini alınca ilk emir ile Cerablus, El Bab, Rai operasyonu başladı” dedi.

Uslu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şu zamana kadar kuklaları vurduk. Nedir bu kuklalar; PKK, PYD, DEAŞ, Asala, DHKP-C. Bunların tamamı alt taşeronmuş, üst taşeron ise ‘Fetanyahu, FETÖ’yü vurduk. Artık bu millet, kuklacıyı vuracak. Bunun için hazır, onun için 80 milyon bir olacağız” ifadelerini kullandı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin de yaptığı konuşmada, Kilis’in gıpta ile baktığı bir il olduğunu ifade ederek, “Neden gıpta ile bakıyorum. Ensar muhacir bir ildir. İyilikte yarıştınız. Kilis’i tebrik ediyorum. Kilislileri kutluyorum. Sizleri tebrik ediyorum, canı gönülden kutluyorum. Ve sizin isminizi Avrupa Birliği ülkelerindeki toplantılarda kendi nüfusundan fazla Suriyeliyi barındırdığı için sizlere orada teşekkür ettim” şeklinde konuştu.

Sevin, "16 Nisan’da ‘evet’ demek zorundayız. Kendimiz için değil, herhangi birilerinin ikbali için değil, herhangi birilerine makam mevki dağıtan bir kurum olarak değil, zaten bunu gören siyasiler, bir bir evet vereceklerini, bunu gören sivil toplum örgütleri bir bir evet diyeceklerini açıklıyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA