Mart Ayı İhracat Rakamları

TİM Başkan Vekili Kocasert: 'Son 49 ayın en yüksek rakamına ulaşarak 2017'ye rekor ile başlayan ihracatımız, mart ayında yeni bir rekor daha kırmış oldu ve 2012 yılının kasım ayından beri en yüksek artış oranına ulaştı'.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, ihracatın, mart ayında yeni bir rekor daha kırarak 2012 yılının kasım ayından beri en yüksek artış oranına ulaştığını bildirdi.

Kocasert, mart ayı ihracat rakamlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, TİM verilerine göre Denizli ihracatının mart ayında yüzde 19,4 artarak 270 milyon dolar olduğunu belirtti.

Denizli'den yapılan ihracatın ocak-mart döneminde yüzde 10,1 artarak 702 milyon dolar olarak kayda alındığını ifade eden Kocasert, 'Ülkemiz ihracatı mart ayında, yüzde 19 artarak 13,6 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ocak ayında yüzde 15'lik artış ile son 49 ayın en yüksek rakamına ulaşarak 2017'ye rekor ile başlayan ihracatımız, mart ayında yeni bir rekor daha kırmış oldu ve 2012 yılının kasım ayından beri en yüksek artış oranına ulaştı. 2017 yılının ilk üç ayını geride bıraktığımızda, iki farklı rekorla karşılaşmak hem sevindirici hem de oldukça cesaretlendirici. Ocak-mart dönemini değerlendirdiğimizde, ülke ihracatımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,7 artarak 37 milyar dolar olarak gerçekleşti.' ifadelerine yer verdi.

Açıklamada büyüme rakamlarına değinen Kocasert, şunları kaydetti:

'2016 yılının üçüncü çeyreğinde daralan ülkemiz ekonomisi, son çeyrekte gelen yüzde 3,5 büyüme verisi ile tekrar artıya geçmişti. 2016 yılının son çeyreğinde, net dış ticaretin büyümeye 0,2 puanlık negatif bir etkisi olmuştu. Ancak inanıyorum ki 2017 yılı ile birlikte gelen güçlü ihracat verileri ile dış ticaret, büyümeye pozitif katkı vererek, ülkemizin büyümesini daha üst noktalara taşıyacak. Sene başından itibaren dünya ekonomisinde yaşanan olumlu hava devam ediyor. Hükumetimizin ihracatçılara sağladığı destek ve teşviklerle birlikte ocak ayından itibaren güçlü bir şekilde artan ihracatımızın yıl boyunca bu ivmesini kaybetmeyeceği kanaatindeyim.'
Kaynak: AA