Maliye Bakanı Ağbal İle Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Özlü, Bayburt'ta

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bayburt’a gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Bayburt Valiliğini ziyaret etti.

Maliye Bakanı Ağbal İle Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Özlü, Bayburt'ta
Valilik Şeref Defterini imzalayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü ve Maliye Bakanı Ağbal, Vali İsmail Ustaoğlu ile birlikte daha sonra valilik makamına geçti.

Burada açıklamalarda bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Bayburt’ta ilk defa geldiğini belirterek İstanbul’da ki okul yıllarında en yakın arkadaşlarının Bayburtlu olduğunu söyledi.

Çeşitli ziyaretler gerçekleştirmek üzere Bayburt’a geldiğini aktaran Bakan Özlü, “Bakanlığımız ilgilendiren konularla ilgili Bayburt hakkında çeşitli görüş alışverişlerinde bulunacağız. Bayburt cazibe merkezi olmaya aday illerimizden birisi. Önümüzdeki süreçte Bayburt’un Cazibe Merkezleri Programında çok fazla istifade edebilecek bir potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Bayburt’un gücü Bayburt dışında daha iyi hissediliyor. Nereye gitseniz önemli görevlerde bir Bayburtlu kardeşimizi görmek mümkün. AR-Ge ve teknoloji dostu, çok değerli Maliye Bakanımız Naci Ağbal buralı. İnşallah onun da katkılarıyla biz de üzerimize düşen görevi yapacağız. İlginiz için tekrar teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın çabalarıyla Avrupa Birliği Projesi olarak başlatılmış olan fabrikanın açılışını yapacaklarını ifade eden Maliye Bakanı Ağbal ise, fabrikanın hem Bayburt’a hem bölgeye önemli faydalar sağlayacağını dile getirerek Bakan Özlü’ye katkılarından ötürü teşekkür etti.

Bakan Ağbal, “Bugün burada Organize Sanayi Bölgesinde iki önemli konu hakkında Sayın Bakanımızın teşrifleriyle yatırımları hayata geçirmiş olacağız. Bunlardan bir tanesi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın çabalarıyla Avrupa Birliği (AB) projesiyle yapılmış olan Doğal Taş Fabrikası’nın açılışını gerçekleştireceğiz. Bu fabrika hem Bayburt’a hem de bölge ekonomisine önemli faydalar sağlayacak. Bu yatırımı Bayburt’a kazandırdıkları için hem Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Dr. Faruk Özlü’ye hem de bakanlığımıza tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

Organize Sanayi Bölgesi’nde başlatılacak Altyapı projesi hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi alacaklarını bildirerek açıklamalarına devam eden Bakan Ağbal, “Daha önce Bayburt Organize Sanayi Bölgesi’nin doğalgaz sorununu çözmüştük. Burada özellikle Bayburt’un Cazibe Merkezleri Programı içerisinde olması dolayısıyla en kritik konulardan bir tanesi OSB’nin diğer tüm altyapı yatırımlarının yapılmasıydı. Sayın Bakanımızın özel takipleriyle altyapı ihalesi, sözleşmesi ve yer teslimi yapıldı. Şu anda çalışmalara başlandı. İnşallah Kasım ayına kadar OSB ile ilgili bu yatırımı da gerçekleştirmiş olacağız. Bu yatırım nedeniyle de Sayın Bakanımıza özel olarak teşekkür ediyorum. Bu yatırım hamlesiyle Bayburt OSB yatırım yapmak isteyen yatırımcılar açısından her yönüyle tam teşekküllü bir OSB olmuş oldu.” değerlendirmesinde bulundu.

Bakanlara ziyaretlerinde Bayburt valisi İsmail Ustaoğlu, Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ve diğer ilgililer eşlik etti.

İkili daha sonra Bayburt Belediyesini ziyaret etti.
Kaynak: İHA