Kosova İle Türkiye Arasında Eğitim Protokolü İmzalandı

Kosova Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında bir protokol imzalandı.

Kosova İle Türkiye Arasında Eğitim Protokolü İmzalandı
Kosova Eğitim Bakanı Arsim Bajrami ile Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç tarafından imzalanan protokol ile Kosova eğitim kurumlarında 12 yıllık eğitimlerini tamamlamış olan Kosova Cumhuriyeti öğrencilerinin üniversite ve yüksek lisans ile burs miktarı ile diğer konular düzenleniyor. Bakan Bajrami, imza töreni sonrası yaptığı açıklamada Kosova Eğitim Bakanlığı ile YÖK arasında işbirliğinin devam etmesinden mutluluk duyduğunu ifade etti.

YÖK aracılığı ile Kosovalı öğrencilerin burslar ile desteklendiğini hatırlatan Bajrami, bunun Kosovalı öğrenciler için büyük bir fırsat teşkil ettiğini söyledi.

Bajrami, Türkiye okullarında Arnavutça’nın seçmeli ders olarak görülmesi kararından dolayı Türk Hükümeti’ne teşekkürlerini ifade ederek, bu konuda Kosova kurumlarının yardım sunmakta hazır olduğunu belirtti.

Büyükelçi Kılıç da yaptığı açıklamada, iki ülke arasında eğitim alanındaki işbirliğinin başarıyla gelişmesinden dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, Türkiye üniversitelerinden mezun olacak Kosovalıların ülkelerinin gelişmesine katkıda bulunacaklarına inandığını dile getirdi.

Protokol imza törenine ayrıca Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Mahir Yağcılar da katıldı.

21 Ekim 2015 tarihinde Priştine’de Kosova ile Türkiye arasında yüksek öğretim alanında İşbirliği Anlaşması imzalanmıştı.
Kaynak: İHA