Keçiören Terk Edilmiş Yapılardan Temizleniyor

Keçiören Belediyesi Zabıta ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince Ovacık’ta sahiplerince terk edilmiş harabe haldeki 39 yapı yıkıldı.

Keçiören Terk Edilmiş Yapılardan Temizleniyor
Keçiören Belediyesi, ilçe halkının can ve mal güvenliğini tehdit eden terk edilmiş yapıları gelen talep ve şikayetler doğrultusunda tek tek tespit ederek yıkımını gerçekleştiriyor. Başta hurda eşya ve kağıt toplayıcılarının istila ettiği, başıboş sokak hayvanlarının barındığı ve madde bağımlılarının mesken edindiği, kent estetiğini bozan ve tehlike saçan 39 yapı, 25 kişiden oluşan zabıta ve polis ekipleri nezaretinde Fen İşleri Müdürlüğüne ait iş makinelerince yıkıldı. Mahalle sakinleri yapılan yıkılmasından duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Kaderine terk edilmiş metruk haldeki yapıların halk sağlığı ve güvenliğini tehlikeye attığını ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Metruk yapılar, görüntü kirliliğinin yanı sıra çevredekiler için de tehlike saçıyor. Bizler de çevre sağlığını olumsuz şekilde etkileyen metruk yapıları tespit ederek mal sahiplerinin de rızasını aldıktan sonra yıkımını gerçekleştiriyoruz" dedi.

Yıkım çalışmalarını yakından takip eden mahalle sakinlerinden de olumlu tepki aldıklarını belirten Başkan Ak, “Vatandaşlarımızın huzuru, güvenliği ve refahı her şeyden çok daha önemli ve önceliklidir. Amacımız, daha huzurlu ve yaşanabilir bir Keçiören inşa etmek" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA