İskenderun'da Eşekli Kütüphane İle Kitap Dağıttı

İskenderun Naciye Suna Oktay Tekin Anaokulu Müdürü Hüseyin Gündüz, kütüphaneler Haftası kapsamında farklı bir etkinlik yaparak eşek ile çocuklara hikaye kitabı dağıttı.

İskenderun'da Eşekli Kütüphane İle Kitap Dağıttı
1943 yılında Nevşehir’de yaşamış olan Mustafa Güzelgöz’ün hikayesinden esinlenerek farkındalık oluşturmak için eşek ile gezici kütüphane fikrini yeniden hayata geçiren Hüseyin Gündüz, anaokulu, ilkokul ve lise olmak üzere 3 okulda 1500 adet hikaye kitabı dağıttı.

Karşılarında eşeği görünce şaşıran heyecanlanan anaokulu öğrencileri, aldıkları kitaplara sevinirken eşeğe dokunmak ve sevmek içinde bir birleri ile yarıştılar. İlkokul öğrencilerinin ilgileri ise daha yoğun oldu. Eşek ile kitap dağıtımı yapan Mustafa Güzelgöz’ün etrafında toplanan öğrenciler, hem kitapları almak için hem de eşeğe dokunmak için çaba gösterdiler.

Hakkında Fakir Baykurt ve Tayfun Talipoğlu’nun da kitaplar yazdığı Mustafa Güzelgöz’ün, kitap sevgisi, girişimciliği, insanlara faydalı olmak için imkansızlıkları aşma gayretlerinin tüm gençlere örnek olması açısından böyle bir farklı etkinliği gerçekleştirdiğini belirten İskenderun Naciye Suna Oktay Tekin Anaokulu Müdürü Hüseyin Gündüz, gerçek bir hikayeden esinlenerek yaptıkları etkinliğin çocuklarda heyecan yarattığını ve öğrencilerin kitapları almak için bir birleri ile yarıştığını söyledi.

Çocukların kitap okuma alışkanlığını geliştirmek ve Mustafa Güzelgöz’ün anısını yaşatmak amacı ile bu etkinliği yaptıklarını belirten Gündüz "Kitap sevgisini aşılamak için eğitimci olarak elimizden geleni yapıyoruz ama bu tür yaşanmış hikayeler öğrencilerimizde daha etkili oluyor" Bu hikayeyi okuduğumda ben çok etkilendim. Mustafa Güzelgöz gibi insanların emsalinin çoğalması ve gençlerimize örnek olması diliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA